Επανεκλογή Ναυσικάς Μουλά στο Δ.Σ. του Φ.Ι.ΛΟ.Σ. Τρικάλων

Η πρόεδρος μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης αναμένεται να συνεχίσει το έργο του Φ.Ι.ΛΟ.Σ. το οποίο συναντά ευρεία απήχηση στην Τρικαλινή κοινωνία και ευρύτερα.

Τα ηνία του Φιλολογικού, Ιστορικού, Λογοτεχνικού Συνδέσμου (Φ.Ι.ΛΟ.Σ.) Τρικάλων θα κρατήσει για μια ακόμη περίοδο η κα Ναυσικά Μουλά. Κατά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες και την συγκρότηση του Σώματος των νεοεκλεγμένων αναδείχτηκε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου. Η πρόεδρος μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης αναμένεται να συνεχίσει το έργο του Φ.Ι.ΛΟ.Σ. το οποίο συναντά ευρεία απήχηση στην Τρικαλινή κοινωνία και ευρύτερα.

Αναλυτικά τις υπόλοιπες θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο καταλαμβάνουν οι εξής:

Δημήτριος Κωνσταντινίδης, αντιπρόεδρος, Αφροδίτη Μαργαρίτη, γενικός γραμματέας, Αλεξάνδρα Παϊζάνου, ειδικός γραμματέας, Σωτήριος Κύρμπας, ταμίας, Παρασκευή Λάππα-Πουλιανίτη, μέλος, Αριστείδης Σφέικος, μέλος. Αναπληρωματικά μέλη: Δημήτριος Αγορίτσας, Γεώργιος Ζαβλανός, Ευαγγελία Μινάρδου.

Στην εξελεγκτική επιτροπή συμμετέχουν οι: Άννα Ντιναπόγια-Λιακατσίδα, Γεώργιος Αλεξανδρής, Γεώργιος Πολύσης.

Για την ιστορία ο Φιλολογικός Ιστορικός Λογοτεχνικός Σύνδεσμος (Φ.Ι.ΛΟ.Σ.) Τρικάλων ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 1978 με πρωτοβουλία του νέου, τότε, φιλολόγου Θεοδώρου Νημά. Ο πυρήνας των πρώτων μελών συσπειρώθηκε γύρω από το νεοσύστατο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο λειτούργησε με πενιχρά οικονομικά μέσα, έχοντας ως πρώτο πρόεδρο τον δημοσιογράφο Θεολόγη Τριανταφύλλου και γενικό γραμματέα τον Θεόδωρο Νημά. Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν και συνεχίζει να είναι μέχρι σήμερα, βάσει του επίσημου Καταστατικού λειτουργίας του Συνδέσμου, ετήσια. Ο Φ.Ι.ΛΟ.Σ. με συνέπεια εδώ και 41 χρόνια προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής Τρικάλων, και όχι μόνον. Χάρις στην ανιδιοτελή προσφορά των εκάστοτε διοικητικών συμβουλίων του, αλλά και όλων των μελών του, και με τη στήριξη, ελάχιστα της Πολιτείας και περισσότερο κάποιων φιλοπροόδων πολιτών, Τρικαλινών και μη, ο Φ.Ι.ΛΟ.Σ. έχει καταξιωθεί ως ένα από τα δραστηριότερα πολιτιστικά σωματεία της χώρας μας. Μάλιστα τιμήθηκε για την προσφορά του στα Ελληνικά Γράμματα από την Ακαδημία Αθηνών. Από το 1992 στεγάζεται σε ιδιόκτητο διαμέρισμα που δώρισε στον Φ.Ι.ΛΟ.Σ. ο Τρικαλινός συγγραφέας και ευπατρίδης Παναγιώτης Χρ. Χατζηγάκης με σκοπό την ίδρυση και λειτουργία της «Βιβλιοθήκης Παναγιώτη & Μαρίας Χατζηγάκη – Φ.Ι.ΛΟ.Σ.». Μέλη του Συνδέσμου είναι Τρικαλινοί και όχι μόνο φίλοι της ιστορίας, του πολιτισμού και του πνεύματος, πολλοί εκπαιδευτικοί και επιφανείς επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων.