Έπεσαν οι υπογραφές

Υπεγράφη από το δήμαρχο Φαρκαδόνας κ. Σπύρο Αγναντή η σύμβαση του έργου προμήθειας και εγκατάσταση Συστήματος Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας και τον έλεγχο των διαρροών των δικτύων ύδρευσης της ΔΕΥΑ Φαρκαδόνας

Στην βελτίωση της λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Φαρκαδόνας στοχεύει η εγκατάσταση τηλελέγχου λειτουργίας και διαρροών του δικτύου ύδρευσης. Το έργο αναμένεται να εκτελεστεί άμεσα μετά την υπογραφή της σύμβασης από τον δήμαρχο Φαρκαδόνας κ. Σπύρο Αγναντή.

Πρόκειται για το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση Συστήματος Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας και τον έλεγχο των διαρροών των δικτύων ύδρευσης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Φαρκαδόνας» που μεταφέρθηκε πρόσφατα στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», συμβατικού ποσού 1.145.016 ευρώ.

Το έργο, που υλοποιείται με τη συνεργασία του Τμήματος Προγραμματισμού, της Τεχνικής Υπηρεσίας και της ΔΕΥΑ Φαρκαδόνας, αφορά σε αυτή τη φάση τις Δημοτικές Ενότητες Οιχαλίας και Φαρκαδόνας, τις πολυπληθέστερες περιοχές του Δήμου μας, ενώ θα είναι επεκτάσιμο, ώστε σε επόμενη φάση να ενταχθεί και η Δημοτική Ενότητα Πελινναίων.

 Σε μία εποχή που το πόσιμο νερό είναι ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά, η ΔΕΥΑ Φαρκαδόνας θα έχει στα χέρια της ένα εξαιρετικό τεχνολογικό εργαλείο για τον εξ’ αποστάσεως έλεγχο και χειρισμό των δικτύων ύδρευσης, τόσο για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας τους, όσο και τον έλεγχο των διαρροών τους.

Τα οφέλη από τη λειτουργία του έργου είναι πολλαπλά, με σημαντικότερα εκ των οποίων τα περιβαλλοντικά , αλλά και τα οικονομικά, αφού η καλή λειτουργία των δικτύων θα μειώσει τα λειτουργικά κόστη της ΔΕΥΑΦ.