Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα σε χωριά του δήμου Φαρκαδόνας

Πόρτα με πόρτα και κατάστημα με κατάστημα, οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, έλεγχαν εάν οι πολίτες φορούσαν μάσκα

Τα κρούσματα συνεχώς αυξάνουν σε βαθμό που θυμίζουν έντονα το διάστημα της έναρξης της καραντίνας. Αυτό από τη μία έχει οδηγήσει στην επιβολή μέτρων προστασίας όπως η γενικευμένη χρήση μάσκας σε καταστήματα, υπηρεσίες κοκ από την άλλη σε μεγάλο προβληματισμό πολίτες και ανθρώπους της τοπικής αγοράς, που φοβούνται ότι αν και δεν προβλέπεται το κλείσιμο καταστημάτων και επιχειρήσεων για λόγους καθαρά οικονομικούς, οι καταναλωτές και οι πολίτες θα περιοριστούν στο ελάχιστο. Ήδη η κίνηση είναι γενικά πεσμένη ειδικά στα εμπορικά αλλά και σε καταστήματα βασικών ειδών.

Τα πρώτα πρόστιμα

Από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής των μέτρων ξεκίνησαν και οι έλεγχοι στην τοπική αγορά τόσο από τη δημοτική αστυνομία όσο και από το Τμήμα Εμπορίου. Πόρτα με πόρτα και κατάστημα με κατάστημα, οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, έλεγχαν εάν οι πολίτες φορούσαν μάσκα.

Μάλιστα, οι έλεγχοι επεκτάθηκαν και σε χωριά στην περιφέρεια του νομού Τρικάλων με τα πρώτα πρόστιμα να επιβάλλονται σε πολίτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επιβολή τριών προστίμων στο Ζάρκο σε θαμώνες καφενείου!

Το θέμα βέβαια είναι ότι η τήρηση των μέτρων ανεβάζει το κόστος ζωής σημαντικά χωρίς να καλύπτεται από πουθενά ούτε το ελάχιστο μέρος αυτού, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για τη διατήρηση της δημόσιας υγείας.

Τηρούν ωστόσο τα μέτρα

Οι πολίτες πάντως προσπαθούν και τηρούν σε γενικές γραμμές τα μέτρα. Οι καταστηματάρχες κι αυτοί με τη σειρά τους. Όπως τονίζει ο γνωστός αρτοποιός και ιδιοκτήτης αρτοζαχαροπλαστείου κ. Αχιλλέας Κωτούζας, ήδη ο κόσμος έχει συνδητοποιήσει την κατάσταση και εισέρχεται με μάσκα. Ο ίδιος βέβαια έχει επενδύσει σημαντικά και πριν την επιβολή μέτρων στην προστασία προσωπικού και πελατών. Τζαμαρίες που προστατεύουν προϊόντα και εργαζόμενους αλλά και πελάτες κατ’επέκτασηβρίκσονται σε όλο το μαγαζί, οι μάσκες δεν βγήκαν στιγμή από τα πρόσωπα των υπαλλήλων και όλοι περιμένουν το επόμενο διάστημα για να φανεί η νέα κατάσταση που ξημερώνει.

Το παράδειγμα των φούρνων είναι χαρακτηριστικό μιας και είναι επιχειρήσεις που δεν έκλεισαν στιγμή, παρά το γεγονός ότι μειώθηκε σημαντικά η εμπορική κατανάλωση εν μέσω καραντίνας. Η στήριξη βέβαια ήταν περιορισμένη επίσης από πλευράς της πολιτείας.

KRINI LIVE


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *