Επί ποδός η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Φαρκαδόνας

Ξεκίνησαν οι καλοκαιρινές εργασίας καθαριότητας εντός των οικισμών αλλά και στις εισόδους μετά την καταγραφή και τη συνεργασία με τους προέδρους των κοινοτήτων

Επί ποδός βρίσκονται από τις αρχές της εβδομάδας τα συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Φαρκαδόνας φροντίζοντας για τον καλλωπισμό και την καθαριότητα των κοινοτήτων.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Φαρκαδόνας, δια μέσου του αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Βαγγέλη Κοσμά, μετά την συνεργασία που ανέπτυξε με τους προέδρους των κοινοτήτων, κατέγραψε τα αιτήματα, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα αυτοψία στους χώρους που τις υπεδείχθησαν για την καθαριότητα.

Η προσοχή εστιάστηκε σε σημεία περιφερειακών αρτηριών, παραδρόμων και εισόδων των χωριών, όπου υπάρχει πυκνή ή αραιή βλάστηση και η ορατότητα κρίνεται ανεπαρκή εγκυμονώντας κινδύνους για τους διερχόμενους οδηγούς.

Μετά την καταγραφή και με τις εντολές που δόθηκαν συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας έπιασαν δουλειά, για την αποψίλωση της βλάστησης αλλά και το κλάδεμα κλαδιών δέντρων που βρισκόταν σε οδικά σημεία των εισόδων και προκαλούσαν εμπόδια στην ορατότητα.

Οι εργασίες, όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Βαγγέλης Κοσμάς, αναμένεται να διαρκέσουν αρκετά, καθώς ο όγκος των εργασιών είναι μεγάλος, και τα συνεργεία πρέπει να επισκεφτούν το σύνολο των χωριών καθώς υπάρχουν αρκετά σημεία που υπεδείχθησαν στην Υπηρεσία από τους προέδρους.

Ωστόσο πέραν της καθαριότητας των οδικών σημείων και των εισόδων των χωρών, το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη η καθαριότητα εντός των οικισμών. Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών και των συχνών βροχοπτώσεων των προηγούμενων μηνών υπήρξε πυκνή βλάστηση, η οποία μετά και τις υψηλές θερμοκρασίες βρίσκεται στο στάδιο της ξηρασίας. Ολόκληρο το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας, πλέον έχει ριχτεί στην μάχη της καθαριότητας ενώ στην όλη διαδικασία συμβάλει το μηχάνημα του φορτηγού σκούπας, το οποίο διέρχεται των σημείων για την καθαριότητα.

Στόχος της Υπηρεσίας είναι η ολοκλήρωση της καθαριότητας των χωριών πριν το Δεκαπενταύγουστο, προκειμένου τα χωριά να παρουσιάζουν μια καλαίσθητη εικόνα με αφορμή και την έλευση επισκεπτών στην περιοχή μας.