Επί ποδός ο Δήμος Φαρκαδόνας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Απολυμάνσεις σχολικών κτιρίων και καθαρισμός, διανομή αντισηπτικών και άλλων προστατευτικών μέσων για την ασφαλή έλευση των μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία  

Επί ποδός βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο Δήμος Φαρκαδόνας, οι Αντιδημαρχείες Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, Παιδείας, οι Σχολικές Επιτροπές και οι υπάλληλοι ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Ο Δήμος Φαρκαδόνας λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία των μαθητών και εκπαιδευτικών που θα επιστρέψουν από Δευτέρα στα σχολεία. Στόχος του Δήμου τα σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικοί να θωρακιστούν και να προστατευτούν από την πανδημία του κορονοϊού.

Τις τελευταίες ημέρες στα σχολικά κτίρια του Δήμου Φαρκαδόνας επισκέπτεται ειδικό συνεργείο της εταιρίας «Νικόλαος Κουρσοβίτης», το οποίο απολυμαίνει τις σχολικές αίθουσες και τους χώρους, έτσι ώστε την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα που ξεκινά η εκπαιδευτική  χρονιά και επίσημα, όλες οι σχολικές αίθουσες που βρίσκονται εντός ορίων του Δήμου, να είναι καθαρές και ασφαλείς για να υποδεχθούν τους μαθητές και τις μαθήτριες αλλά και το εκπαιδευτικό και υπαλληλικό προσωπικό.

Το πρωί της Παρασκευής εξάλλου υπάλληλοι του Δήμου Φαρκαδόνας διένειμαν αντισηπτικά, απολυμαντικά, γάντια, σκούπες, χλωρίνες, σφουγγαρίστρες, επαγγελματικοί κάδοι και θερμόμετρα ανέπαφης μέτρησης. Αναμένονται και οι μάσκες για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου.

Στην διανομή των υλικών βρέθηκε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, αγροτικής και τοπικής οικονομικής ανάπτυξης και  πρόεδρος της σχολικής επιτροπής κ. Ευάγγελος Κοσμάς, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα της λήψης των μέτρων που στοχεύουν στην προστασία όλων όσων βρίσκονται εντός των σχολικών μονάδων.

«Είμαστε έτοιμοι για την  έναρξη της νέας σχολικής περιόδου με ασφάλεια για την εκπαιδευτική κοινότητα και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκομένους. Ήδη έχει πραγματοποιηθεί η απολύμανση των σχολικών χώρων και κτιρίων του Δήμου μας, μοιράσαμε και το υλικό καθαριότητας και απομένει μόνο η διανομή των μασκών. Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα και οι οδηγίες έτσι ώστε όλοι μαζί, δήμος, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς να ξεκινήσουμε ομαλά και με ασφάλεια τη νέα σχολική σεζόν και να πολεμήσουμε την μόλυνση που προκαλεί ο ιός. Να ευχηθώ καλή σχολική περίοδο σε όλους».

Οι αρμόδιοι Υπηρεσίες και Αντιδημαρχίες θα βρίσκονται σε ετοιμότητα και την Δευτέρα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για να επέμβουν με εργασίες αν αυτές κριθούν απαραίτητες μετά από αιτήματα των διευθυντών.