Επί ξύλου κρεμάμενοι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης

Τα περιοριστικά μέτρα και η αβεβαιότητα στο πότε θα λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις τους προκαλεί άγχος και απελπισία   

Τα προηγούμενα χρόνια τα καταστήματα εστίασης που λειτουργούν στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας ανέμεναν τα Χριστούγεννα και τις γιορτές προκειμένου να εργαστούν διοργανώνοντας κοσμικές εκδηλώσεις τα καθιερωμένα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αλλά και τις πρώτες χοροεσπερίδες των σχολείων της περιοχής μας. Ταυτόχρονα από την Δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων αλλά και μετά τα Θεοφάνια ξεκινούσαν είχαν κλειστεί γαμήλιες εκδηλώσεις, οι οποίες μαζί με τις υπόλοιπες εκδηλώσεις επέφεραν ένα κέρδος στους υπευθύνους.

Δυστυχώς την φετινή χρονιά όλα είναι ρευστά. Τα περιοριστικά μέτρα και το lockdown συνεχίζονται μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου ενώ κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πως θα εξελιχτεί η κατάσταση, κι αν έχουμε νέους περιορισμούς. Το σενάριο της μη λειτουργίας της εστίασης όλο το Δεκέμβριο, ίσως και αργότερα προκαλεί απόγνωση στους υπευθύνους των επιχειρήσεων, οι οποίοι πραγματικά βρίσκονται επί ξύλου κρεμάμενοι.

Οι επιχειρήσεις μπορεί να βρίσκονται σήμερα κλειστές, ωστόσο τα έξοδα τρέχουν και αποτελούν μείζον πρόβλημα για τους υπευθύνους. Αναφορικά με την αποζημίωση ειδικού σκοπού, αυτή την αρκεί ούτε για τα βασικά, λογαριασμούς, ασφάλιση και λοιπά, όχι για να καταφέρει να επιζήσει άνθρωπος.

Όλοι πλέον ευελπιστούν να ξεπεραστούν τα εμπόδια που προκαλεί η πανδημία και να επιστρέψουμε άμεσα στην κανονικότητα. Σε διαφορετική περίπτωση και στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας την άνοιξη θα δούμε αρκετές κλειστές επιχειρήσεις. Αυτό άλλωστε υπογραμμίζουν και οι ιδιοκτήτες.