Επιστρέφουν σήμερα το βράδυ από την Ιταλία μαθητές του ΓΕΛ Οιχαλίας

Το Σαββατοκύριακο επέστρεψαν στην Φαρκαδόνα μαθητές του ΓΕΛ και είναι καλά στην υγεία τους καθώς επισκέφτηκαν την Ρώμη κι όχι την Βόρεια Ιταλία που καταγράφτηκαν κρούσματα κοροναϊού

Με αγωνία περιμένουν γονείς μαθητών του Γενικού Λυκείου Οιχαλίας την επιστροφή των παιδιών τους από την Ιταλία, χώρα που επέλεξαν να περάσουν την πολυήμερη εκδρομή τους, αλλά εμφανίστηκαν κρούσματα του κοροναϊού. Οι μαθητές ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψουν το βράδυ της Τρίτης στην Οιχαλία. Μετά τα όσα συμβαίνουν στη γείτονα χώρα με την εξάπλωση του κοροναϊού, η διευθύντρια εκπαίδευσης κα Βάσω Κάκλα, αποφάσισε την άμεση επιστροφή τους, μετά και τις εντολές που έλαβε από το υπουργείο Παιδείας.

Οι μαθητές της Οιχαλίας επιστρέφουν αργά το βράδυ της Δευτέρας, ακτοπλοϊκώς. Εντωμεταξύ μέσα στο Σαββατοκύριακο επέστρεψαν από την γείτονα χώρα οι μαθητές του γενικού Λυκείου Φαρκαδόνας. Πραγματοποιούσαν εκδρομή στην Ρώμη και επέστρεψαν κανονικά στη Φαρκαδόνα. Κάτι ανάλογο συνέβη και με αποστολές δυο ακόμη σχολείων που βρισκόταν στην Ιταλία.

Μαθητές και καθηγητές είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Αυτό δήλωσε η διευθύντρια εκπαίδευσης κα Βάσω Κάκλα, εξηγώντας ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Αυτό εξάλλου υπογράμμισαν και τα στελέχη του ΕΟΔΥ σε επικοινωνία που είχε τόσο η διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όσο και διευθυντές σχολείων, μαθητές και εκπαιδευτικοί των οποίων βρισκόταν στην Ιταλία. Κι αυτό γιατί, εκδρομές και αποστολές βρισκόταν στην Ρώμη κι όχι στην Βόρεια Ιταλία που καταγράφτηκαν κρούσματα αλλά θάνατοι.

Μάλιστα διευθυντές των σχολείων που οι μαθητές τους και οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν στην Ιταλία τις προηγούμενες ημέρες, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με το Νοσοκομείο Τρικάλων και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, προκειμένου να λάβουν τις αναγκαίες κατευθύνσεις σε περίπτωση που προκύψει κάποιο ανησυχητικό σύμπτωμα.

Στις συγκεκριμένες αποστολές τόσο της περιοχής του Δήμου Φαρκαδόνας, όσο και της πόλης των Τρικάλων, γονείς και εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται σε επαγρύπνηση, προκειμένου να κινηθούν άμεσα σε ενδεχόμενο κάποιου ύποπτου σημαδιού.

Εντωμεταξύ αρκετά σχολεία του νομού είχαν προγραμματίσει εκδρομή στο αμέσως επόμενο διάστημα στην γειτονική Ιταλία. Για ευνόητους λόγους το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την αναστολή όλων των εκδρομών προς την Ιταλία. Μάλιστα, ακυρώθηκε και η εκδρομή του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων καθώς επίσης κι άλλων περιφερειακών σχολείων, μεταξύ των οποίων και του ΕΠΑ.Λ. Φαρκαδόνας.