Επιστρέφουν στα αμφιθέατρα οι φοιτητές

Προετοιμάζονται οι σχολές σε Τρίκαλα και την υπόλοιπη χώρα για την υποδοχή των φοιτητών μετά από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας

Μετά από ένα μακρύ χρονικό διάστημα απουσίας από τα αμφιθέατρα και τις αίθουσες διδασκαλίας, οι φοιτητές αναμένεται να επιστρέψουν στις δυο πανεπιστημιακές σχολές των Τρικάλων, αλλά και ευρύτερα όλης της χώρας. Τόσο στο Τρίκαλα, όσο και σε όλη τη χώρα οι σχολές άρχισαν να προετοιμάζουν το έδαφος για την επιστροφή των φοιτητών.

Η επιστροφή των φοιτητών στα πανεπιστήμια θα γίνει από την 1η Οκτωβρίου, ενώ η

επαναληπτική εξεταστική περίοδος του Σεπτεμβρίου για το έτος 2020-2021 θα πραγματοποιηθεί με τους ισχύοντες όρους.
Αυτό σημαίνει πως κάθε εμπλεκόμενες στην εξεταστική διαδικασία χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικό τεστ (self, rapid ή PCR), αλλά και τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης.

Η εκπαιδευτική διαδικασία διά ζώσης ξεκινά για το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022, από την 1η Οκτώβρη 2021 και το σύνολο των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας θα πρέπει να τηρούν τους όρους που προαναφέρθηκαν.
Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση «η διεξαγωγή των εξετάσεων κατά την επαναληπτική εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους όρους που ίσχυσαν και κατά την εξεταστική του εαρινού εξαμήνου 2021. Ειδικότερα, ισχύει η υπ’ αρ. 94102/Ζ1/29-7-2021 υπουργική απόφαση (Β’ 3483), σύμφωνα με την οποία η διά ζώσης διεξαγωγή των εξετάσεων προϋποθέτει την κατοχή είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικού νόσησης, είτε δήλωσης αρνητικού αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είτε βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος εργαστηριακού ελέγχου (rapid test ή μοριακού PCR) από φοιτητές, μέλη ΔΕΠ και όσους εμπλέκονται στην εξεταστική διαδικασία, καθώς και την εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό.
Από 1/10/2021 η εκπαιδευτική διαδικασία για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 στα ΑΕΙ θα πραγματοποιείται διά ζώσης. Το σύνολο των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας (μέλη ΔΕΠ, φοιτητές, διοικητικό προσωπικό κ.λπ.), καθώς και όσοι εισέρχονται στους χώρους των ΑΕΙ, οφείλουν να είναι κάτοχοι είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικού νόσησης, είτε βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος εργαστηριακών ελέγχων, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην εκάστοτε ΚΥΑ που εκδίδεται και αφορά στα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού.
Όσον αφορά στην πρακτική άσκηση φοιτητών σε φορείς του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα, εφαρμόζονται τα μέτρα προστασίας που ισχύουν για τους εργαζόμενους κάθε φορέα αντίστοιχα, δυνάμει σχετικών αποφάσεων».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *