Επιτέλους…τέλος για το ρέμα της Κρήνης

Μπήκαν οι μπουλντόζες της περιφέρειας και καθάρισαν το ακαθάριστο επί χρόνια ολόκληρα ρέμα που βρίσκεται μια ανάσα από τα σπίτια του χωριού

Με ανακούφιση μετά από πολλά χρόνια είδαν οι κάτοικοι της Κρήνης τα σκαπτικά μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας να καθαρίζουν το ρέμα του χωριού, που βρίσκεται μια ανάσα από σπίτια της κοινότητας.

Το ρέμα βρισκόταν επί χρόνια ολόκληρα στο κακό του, το χάλι, καθώς μέσα σε αυτό παρατηρούσε κανείς ότι μπορούσε να φανταστεί, χώματα, άγρια βλάστηση, φερτά υλικά και σκουπίδια. Όπως υποστήριζαν οι κάτοικοι και σε παλιότερο ρεπορτάζ της «ΚΡΗΝΗ LIVE» που είχε αναδείξει το πρόβλημα, μια νεροποντή θα προκαλούσε δυσάρεστα φαινόμενα στο χωριό, καθώς οι όγκοι νερού που διοχετεύονται από τα ορεινά στο ρέμα, δεν θα είχαν δίοδο με αποτέλεσμα να υπάρξουν πλημμύρες και καταστροφές. Τις τελευταίες μέρες μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων, υπό τον συντονισμό των αρμόδιων αρχών του Δήμου και της τοπικής κοινότητας υπό την παρουσία του προέδρου κ. Σπύρου Μάγγου, απομάκρυναν τα φερτά υλικά και την βλάστηση, καθάρισαν το ρέμα, προκαλώντας ανακούφιση στους κατοίκους. Θετικό βήμα όλων όσων συνέβαλαν στην προσπάθεια, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος, όπως και οι εικόνες που παρατηρήσαμε σε άλλες περιοχές της χώρας παλιότερα.