Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι και οι ανησυχίες της εστίασης και των καφετεριών

Το κλείσιμο των καταστημάτων αποτελεί ταφόπλακα πλέον για τις επιχείρησης αλλά και τους εργαζομένους, που μετά το άνοιγμα το περασμένο καλοκαίρι ευελπιστούσαν σε καλύτερες μέρες

Δυστυχώς οι φόβοι των ιδιοκτητών και των εργαζομένων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και εστίασης επιβεβαιώθηκαν. Πλέον καφετέριες και εστιατόρια-ταβέρνες ξεκινήσαν να μετρούν το χρόνο αντίστροφα καθώς την Τρίτη καλούνται να κατεβάσουν ρολά με απόφαση της κυβέρνησης.

Η ανακοινώσεις δια στόματος πρωθυπουργού για κλείσιμο από την ερχόμενη Τρίτη, όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και εστίασης πάγωσε ιδιοκτήτες και εργαζομένους. Για δεύτερη φορά μέσα σε ελάχιστους μήνες έρχονται αντιμέτωποι με το κλείσιμο των καταστημάτων εκφράζοντας την απογοήτευση και ταυτόχρονα την απόγνωση για το πώς θα ορθοποδήσουν. Το κλείσιμο των καταστημάτων αποτελεί ταφόπλακα πλέον για τις επιχείρησης αλλά και τους εργαζομένους, που μετά το άνοιγμα το περασμένο καλοκαίρι ευελπιστούσαν στο καλύτερο. Δυστυχώς όμως ο κορονοϊός και η αύξηση των κρουσμάτων σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο δεν άφηνε περιθώρια.

«Δυστυχώς πλέον δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάτι λιγότερο από την καταστροφή. Τα νέα μέτρα και το κλείσιμο των καταστημάτων μας, εστιατόρια-ταβέρνες αλλά και καφετέριες, αποτελούν την χαρακτηριστική βολή. Και μπορεί το περασμένο καλοκαίρι να επιστρέψαμε όλοι στις επιχειρήσεις μας, αυτή τη φορά όποτε ανασταλούν τα μέτρα θα επιστρέψουν λίγοι. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια κι αυτό μου μεταφέρουν οι συνάδελφοι», ήταν τα πρώτα λόγια του προέδρου του Συλλόγου Καταστηματαρχών της περιοχής Μανάβικα κ. Βασίλη Κολώνα.

Με το άνοιγμα των καταστημάτων το περασμένο καλοκαίρι η κίνηση συγκριτικά με το καλοκαίρι του 2019, παρουσίασε μείωση της τάξης του 70%, σύμφωνα με τον κ. Κολώνα. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης πολλοί εργαζόμενοι παρέμειναν άνεργοι, καθώς οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων δεν είχαν άλλη διέξοδο, καθώς δεν υπήρχε δουλειά. Πλέον οι άνεργοι θα αυξηθούν τους επόμενους μήνες, εκτιμά ο ίδιος αλλά ταυτόχρονα και οι συνάδελφοί του.

Τα μέλη του Συλλόγου, αλλά και Σύλλογοι που δραστηριοποιούνται σε άλλα συλλογικά Όργανα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ζητούν και ελπίζουν στην στήριξη της πολιτείας. Αν δεν συμβεί αυτό, δυστυχώς η ανεργία θα εκτιναχτεί στα ύψη τοπικά και πανελλαδικά, αλλά ταυτόχρονα η πλειονότητα των καταστηματαρχών θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια στην χρεοκοπία.