Έρχονται μπιλετάκια με πρόστιμα για ΚΤΕΟ από τον Οκτώβριο

Τα ΚΤΕΟ είναι συνδεδεμένα online με το υπουργείο Υποδομών και έτσι αυτόματα «φαίνεται» ποιο όχημα έχει περάσει έλεγχο και ποιο όχι.

Αντιμέτωποι με τα μπιλετάκια των προστίμων του υπουργείο Υποδομών αναμένεται να βρεθούν και Φαρκαδόνιοι ιδιοκτήτες οχημάτων, αυτοκινήτων και δικύκλων, τα οποία δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ.

Μετά τα ανασφάλιστα οχήματα για τα οποία πριν περίπου ένα χρόνο είχαν κοινοποιηθεί στους κατόχους ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια εντοπισμού και επιβολής προστίμων, πλέον έρχεται να ασχοληθεί με αυτοκίνητα και δίκυκλα τα οποία δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ.

Τα ΚΤΕΟ είναι συνδεδεμένα online με το υπουργείο Υποδομών και έτσι αυτόματα «φαίνεται» ποιο όχημα έχει περάσει έλεγχο και ποιο όχι. Έτσι τα πρόστιμα στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μηχανών θα αρχίσουν να πέφτουν… σαν βροχή με την ισχύ του νόμου από την 1/10/2018.

Το άρθρο 55 του νόμου 4530/30-3-2018 προβλέπει πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν έχουν περάσει το όχημά τους ή το δίκυκλό τους από έλεγχο.

Σημειωτέον ότι και στην περιοχή της Φαρκαδόνας πολλλά οχήματα στην πλειονότητα τους δίκυκλα δεν έχουν περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ μιας και τα περισσότερα εξ αυτών χρησιμοποιούνται για αγροτικές εργασίες. Κατά αυτό τον τρόπο οι ιδιοκτήτες είτε δεν γνωρίζουν ότι όφειλαν να περάσουν ΚΤΕΟ, είτε αδιαφορούν μιας και η χρήση τους είναι διαφορετική σχετικά με εκείνη των αστικών κέντρων.