«Έβρασε ο Θεσσαλικός κάμπος»

Δεν λέει να πέσει το θερμόμετρο από τους 43 βαθμούς Κελσίου που σκαρφάλωσε από νωρίς το μεσημέρι

Δύσκολη χαρακτηρίστηκε από το σύνολο των Φαρκαδόνιων και γενικότερα των Τρικαλινών η σημερινή ημέρα αφού το θερμόμετρο ανέβηκε στα ύψη, κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις επαληθεύτηκαν στο έπακρο καθώς από νωρίς το πρωί η θερμοκρασία τόσο εντός της πόλης όσο και περιφερειακά, ταυτόχρονα και στη Φαρκαδόνα άρχισε να ανεβαίνει ταχύτατα και νωρίς το μεσημέρι το θερμόμετρο άρχισε να δείχνει τους 40 Βαθμούς Κελσίου.

Στις 3 το μεσημέρι το θερμόμετρο στα Τρίκαλα έδειχνε τους 41, 3 Βαθμούς Κελσίου, στην Καλαμπάκα τους 40, στη Φαρκαδόνα τους 41,5 και στην Πύλη τους 39,8 Βαθμούς Κελσίου. Στις 4:30 το απόγευμα η θερμοκρασία στη περιοχή της Φαρκαδόνας άγγιζε του 43,1 Βαθμούς Κελσίου, τους 41,9 στα Τρίκαλα, τους 41 στην Καλαμπάκα και τους 40,5 στην Πύλη.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων του νομού, της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του νοσοκομείου δήλωναν πανέτοιμες για την αντιμετώπιση του καύσωνα, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα με την λειτουργία κλιματιζόμενων αιθουσών.

Από την πλευρά τους οι ειδικοί συνιστούν την ιδιαίτερη προσοχή των πολιτών για να αποφευχθούν δυσάρεστα περιστατικά. Δεν παραλείπουν να προτείνουν τον περιορισμό των μετακινήσεων και για τις επόμενες ημέρες όπου το θερμόμετρο μπορεί να παρουσιάσει πτώση αλλά θα κινηθεί σε υψηλά επίπεδα αγγίζοντας κατά τόπους τους 38 Βαθμούς Κελσίου.

Εντωμεταξύ σε ετοιμότητα βρίσκεται και η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την αντιμετώπιση συμβάντων που σχετίζονται με πυρκαγιές εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που καταγράφονται και θα συνεχίσουν να καταγράφονται τις επόμενες ημέρες.