Ευκολάκια» Φυσική και Λατινικά

Επιταχύνουν στην τελική ευθεία οι υποψήφιοι των πανελλήνιων εξετάσεων που ολοκληρώνονται την ερχόμενη Παρασκευή

Χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες συνεχίστηκαν για δεύτερη εβδομάδα οι πανελλήνιες εξετάσεις για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων του νομού Τρικάλων. οι υποψήφιοι νέου και παλιού συστήματος διαγωνίστηκαν σε δύο μαθήματα, εκείνα της Φυσικής, Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας και των Λατινικών Ομάδα Προσανατολισμού των Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Και στις δυο περιπτώσεις οι υποψήφιοι δεν συνάντησαν δυσκολίες, καθώς τα θέματα χαρακτηρίστηκαν εύκολα και κατανοητά.

Οι εξετάσεις στο νομό Τρικάλων διεξήχθησαν χωρίς προβλήματα με τους υποψηφίου να προσέρχονται στα 14 εξεταστικά κέντρα στις 8 το πρωί και μισή ώρα αργότερα να καλούνται να αναπτύξουν τα θέματα.

Λίγο αργότερα κατά την έξοδο των υποψηφίων που διαγωνίστηκαν στο μάθημα της Φυσικής η ικανοποίηση ήταν έκδηλη μιας και τα θέματα από την πλειονότητα χαρακτηριζόταν βατά και κατανοητά.

Στη Φυσική αν και δεν έλειψαν οι πολλές πράξεις, τα θέματα ήταν απλά, καλά διατυπωμένα και κάλυπταν ικανοποιητικά την ύλη. Όσον αφορά τα θέματα του παλαιού συστήματος, είχαν και εκείνα ίδια κλιμάκωση και χαρακτηρίστηκαν βατά, για καλά προετοιμασμένους μαθητές, χωρίς να λείψουν και από εκεί οι πολλές πράξεις.

Αναφορικά με το μάθημα των Λατινικών χαρακτηρίστηκαν ως εύκολα και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Ζητήθηκε η μετάφραση τριών αποσπασμάτων από τα κείμενα του σχολικού βιβλίου. Οι ασκήσεις της γραμματικής δεν δημιούργησαν προβλήματα, ενώ η εξέταση κάλυπτε όλο το εύρος της ύλης.

Στο σκέλος του συντακτικού οι ασκήσεις ήταν διατυπωμένες με απόλυτη σαφήνεια, γεγονός που δεν προκάλεσε καμία δυσκολία.

Με τα θέματα αυτά οι πολύ καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να αριστεύσουν. Εξάλλου στο μάθημα των Λατινικών οι υποψήφιοι «ποντάρουν» σε υψηλές βαθμολογίες του 19 – 20.

Ο χρόνος πλέον άρχισε να μετρά αντίστροφα για τους υποψηφίους των ΓΕΛ μιας και οι εξετάσεις συνεχίζονται την Τετάρτη και ολοκληρώνονται στα γενικά μαθήματα την Παρασκευή.

KRINI LIVE