Ευστάθιος Χαλός – Ζιάκας: «Η ανάγκη δημιουργίας ενός Κέντρου Φιλοξενίας Ζώων συντροφιάς είναι αδήριτη»


Την θλίψη για το μεγάλο ζήτημα των αδέσποτων ζώων καταθέτει ο κοινοτικός σύμβουλος Οιχαλίας, ζητώντας άμεσες παρεμβάσεις

Εδώ & χρόνια στο τόπο μας & εν γένει στη πατρίδα μας αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Με λύπη μου όμως παρατηρώ ότι – παρά την ευαισθητοποίηση & την αυστηροποίηση του Νόμου – το πρόβλημα τείνει να διογκωθεί δραματικά.

Αδέσποτα ζώα – ψυχές , κυρίως σκυλιά αλλά & γάτες εγκαταλείπονται καθημερινά από ασυνείδητους , οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα ζώα ως άψυχα αντικείμενα ή στη καλύτερη περίπτωση ως απλώς εργαλείο της δουλειάς τους και με την πρώτη δυσκολία τα εγκαταλείπουν στους δρόμους.

Πέραν ότι η κίνηση αυτή συνιστά αυστηρό ποινικό αδίκημα, αποτελεί & μια απάνθρωπη κίνηση η οποία δε τιμάει σε καμία περίπτωση το ανθρώπινο είδος.

Το ζώο ίσως αγνοούμε ότι έχει τις ίδιες ανάγκες με όλους τους ζώντες οργανισμούς – στους οποίους μη ξεχνάμε ότι ανήκουμε κι εμείς – δηλ. την ανάγκη για φαγητό , νερό , στέγαση , φροντίδα. Πώς θα μας φαινόταν εάν μια κρύα νύχτα του χειμώνα μια πιο δυνατή μορφή ζωής από εμάς μας έβγαζε από το σπίτι μας χωρίς τη θέληση μας & μας εγκατέλειπε ξαφνικά στο δρόμο. Σίγουρα θα ήταν τραγικό.

Μην είμαστε αγνώμονες λοιπόν, ο πολιτισμός ενός λαού κρίνεται από τη συμπεριφορά που επιδείχνει στις πιο αδύναμες απ’ αυτών μορφές ζωής.

Θα πρέπει να γίνουμε η λύση του προβλήματος με την υπεύθυνη υιοθεσία , την στείρωση & τη φροντίδα – περίθαλψη των κατατρεγμένων ζώων τα οποία ζώντας σε άθλιες συνθήκες χωρίς τροφή , νερό & με κακοποίηση που υφίστανται ίσως γίνουν επιθετικά. Ηθικοί αυτουργοί βέβαια είμαστε όλοι εμείς.

Είναι υποχρέωση του Κράτους να φροντίζει να περιθάλπει & να παρέχει απρόσκοπτα το φαγητό , το νερό & τη στέγαση στα άτυχα ζώα, πράγματα αυτονόητα αλλά δυστυχώς ζητούμενα.

Στηρίζουμε τις φιλοζωικές οργανώσεις οι οποίες δίνουν έναν ανιδιοτελή αγώνα με μοναδικό όφελος το ευχαριστώ των ζώων. Καταγγέλλουμε στο Δήμο για εγκατάλειψη ζώου ή οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης στις Αρχές.

Σταματήστε τη θυματοποίηση των ζώων. Τάσσομαι υπέρ της δημιουργίας στο τόπο μας ένας χώρου – Πρότυπο – που να φιλοξενεί τα ζώα σε άριστες συνθήκες & να τους παρέχεται το δικαίωμα να ζήσουν μια αξιοπρεπή διαβίωση. Η λύση δε μπορεί να έρθει μεμονωμένα από ένα άτομο αλλά συλλογικά.

Εκφράστε αυτό που νιώθετε για τα ζωάκια & πιστέψτε μου υπάρχουν αρκετοί δίπλα σας που νιώθουν το ίδιο. Ας καταλήξουμε λοιπόν, σε κάτι : πως & εκείνοι που αγαπούν τα ζώα αλλά ακόμη & εκείνοι που δε τα αγαπούν δε τα θέλουν αδέσποτα στους δρόμους.

Οπότε η ανάγκη δημιουργίας ενός Κέντρου Φιλοξενίας Ζώων συντροφιάς είναι αδήριτη. ” Η γλώσσα της καρδιάς δεν έχει ανάγκη από λέξεις για να εκφραστεί.. Είναι γραμμένη στα μάτια ενός σκύλου “


Με θλίψη, Χαλός Ευστάθιος – Ζιάκας