Φαρκαδόνα: Εκατοντάδες πιστοί προσκύνησαν την Παναγία τη Γιάτρισσα και τους Αγίους Αποστόλους

Τη μνήμη των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου τίμησε η Φαρκαδόνα με θρησκευτικές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής και κορυφώνονται σήμερα Σάββατο

Εκατοντάδες πιστών της Φαρκαδόνας και των όμορων χωριών της συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στον Ενοριακό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία της κωμόπολης για να τιμήσουν αφενός την μνήμη των Αγίων Πέτρου και Παύλου και αφετέρου την Παναγία την Γιάτρισσα, της οποίας η Αγία Εικόνα φιλοξενείται στον Ιερό Ναό από πέρυσι.

Όπως είναι γνωστό το αντίγραφο της Εικόνας της Παναγιάς Γιάτρισσας φιλοτεχνήθηκε μετά τις προσπάθειες που κατέβαλαν από κοινού ο ιερέας της ενορίας π. Αθανάσιος Κούτσιας και η διοίκηση του Βλαχόφωνου Συλλόγου Φαρκαδόνας και Περιχώρων. Η Εικόνα φιλοξενείται στην Ιερά Μονή της Παναγίας Γιάτρισσας, της Ιεράς Μητρόπολης Γυθείου, Οιτύλου και πάσης Μάνης και είναι αφιερωμένη στη Γένεση της Παναγίας

Το αντίγραφο της Εικόνας μεταφέρθηκε πέρυσι στην Φαρκαδόνα και πλέον κοσμεί τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Αγίων και την τιμή στη Παναγία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, τελώντας τον πανηγυρικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με την Λιτάνευση της Παναγίας της Γιάτρισσας την οποία κράτησαν στα χέρια τους μέλη του Βλαχόφωνου Συλλόγου και συνοδευόταν από μέλη του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους πιστούς να προσεύχονται σε καθημερινή βάση, κάθε ώρα, κάθε στιγμή την Παναγία μας, να προσκυνούν και να την ευχαριστούν, να εναποθέτουν πόνους και ελπίδες.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται το πρωί του Σαββάτου ανήμερα της εορτής των Αγίων Πέτρου και Παύλου με την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών.