ΦΑΡΚΑΔΟΝΑ: Ξεκινά αύριο Τετάρτη η Ενισχυτική Διδασκαλία στο Γυμνάσιο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «ΚΡΗΝΗ LIVE», η Ενισχυτική Διδασκαλία στο Γυμνάσιο Φαρκαδόνας, σχολείο το οποίο για αρκετά χρόνια λειτουργεί, ως Σχολικό Κέντρο Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης (Σ.Κ.Α.Ε.), θα διεξάγεται μέσω τηλεκπαίδευσης κι όχι δια ζώσης, όπως τα προηγούμενα έτη

Η πανδημία του κορονοϊού επέφερε μια ακόμη εκπαιδευτική αλλαγή. Ο λόγος για την Ενισχυτική Διδασκαλία, η οποία την φετινή χρονιά εξαιτίας της πανδημίας θα διεξάγεται εκ αποστάσεως, μέσω τηλεκπαίδευσης κι όχι από το σχολείο, μετά την ολοκλήρωση του πρωινού προγράμματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «ΚΡΗΝΗ LIVE», αύριο Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει η Ενισχυτική Διδασκαλία στο Γυμνάσιο Φαρκαδόνας, σχολείο το οποίο για αρκετά χρόνια λειτουργεί ως Σχολικό Κέντρο Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης (Σ.Κ.Α.Ε.).

Σύμφωνα με την διευθύντρια του σχολείου κα Μαίρη Τρίκα, και τη φετινή χρονιά υπήρχε έντονο ενδιαφέρον για την Ενισχυτική Εκπαίδευση από γονείς που έσπευσαν να υποβάλλουν αιτήσεις για την ένταξη των παιδιών τους στο πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας. Βέβαια, όπως ανέφερε η διευθύντρια, την φετινή υπάρχουν αλλαγές καθώς τα μαθήματα δεν θα παραδίδονται από το σχολείο μετά το τέλος του ωρολογίου προγράμματος όπως συνέβαινε άλλοτε, αλλά μέσω τηλεκπαίδευσης.

Σημειωτέον ότι η Ενισχυτική Διδασκαλία καλύπτει 1-5 διδακτικές ώρες την ημέρα μετά τη λήξη του κανονικού προγράμματος.

Κάθε μαθητής-τρια μπορεί να παρακολουθήσει από ένα έως και όλα τα μαθήματα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

Η  Ενισχυτική Διδασκαλία θα γίνει στα μαθήματα:

Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Αγγλικά.

Στην Ενισχυτική Διδασκαλία συμμετέχουν προαιρετικά μαθητές-τριες όλων των τάξεων του Γυμνασίου που υστερούν στους ανωτέρω τομείς γνώσης με συνέπεια την αδυναμία αποδοτικής συμμετοχής τους στη διαδικασία της μάθησης ή μαθητές-τριες που επιθυμούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους στα ανωτέρω μαθήματα.

Η διάρκεια της διδακτικής ώρας ορίστηκε  σε σαράντα πέντε (45) λεπτά και η διάρκεια του διαλείμματος σε πέντε (05) λεπτά.  


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *