«Φέτος δεν θα ζήσουμε το παζάρι των Τρικάλων»

Το «στίγμα» των προθέσεων της δημοτικής Αρχής μετέφερε ο δήμαρχος Τρικκαίων στο Ραδιόφωνο της Λέσχης 97,6 και στην εκπομπή της συναδέλφου, δημοσιογράφου Ευαγγελίας Σωτηρίου

Το Τρικαλινό παζάρι, η ξακουστή εμποροπανήγυρη των Τρικάλων που συγκέντρωνε πλήθος κόσμου κατά την επταήμερη λειτουργία της, τόσο από το νομό Τρικάλων, όσο κι από όμορες περιοχές τη φετινή χρονιά δεν θα διεξαχθεί. Η πανδημία του κορονοϊού έρχεται να την επηρεάσει άμεσα, μαζί και το Δήμο Τρικκαίων που προσδοκούσε σε έσοδα από την διοργάνωση, όπως φυσικά και τους επισκέπτες που «πόνταραν» στην διασκέδαση και την ψυχαγωγία.

Τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού και της αποφυγής συνωστισμού, ωθούν το Δήμο Τρικκαίων να ματαιώσει για πρώτη φορά στα χρονικά την ετήσια εμποροπανήγυρη.

Εξάλλου το συγκεκριμένο γεγονός θεωρούνταν αναμενόμενο καθώς την φετινή χρονιά δεν ξεκίνησαν μέσα στο Ιούλιο, κάτι που συνέβαινε παλιότερα, οι δημοπρασίες αρχής γενομένης από το λούνα παρκ.

Για το συγκεκριμένο θέμα μίλησε το πρωί της Τρίτης, στο Ραδιόφωνο της Λέσχης 97,6 και στην εκπομπή της συναδέλφου, δημοσιογράφου Ευαγγελίας Σωτηρίου, ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, αναφέροντας ότι η δημοτική Αρχή θα προχωρήσει σε αρνητική εισήγηση για την φετινή εμποροπανήγυρι.

«Φέτος δεν θα ζήσουμε το πανηγύρι των Τρικάλων, με βάση κυρίως το υγειονομικό κομμάτι. Πρόκειται για μια εκδήλωση που περιλαμβάνει ευρεία μετακίνηση πληθυσμού από όλη την Ελλάδα, οπότε οφείλουμε φέτος να είμαστε προσεκτικοί και να μην διακινδυνεύσουμε την υγεία των συμπολιτών μας.», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαστεργίου.

Ο ίδιος συνεχίζοντας σημείωσε ότι η οριστική απόφαση θα ληφθεί εντός του επόμενου μήνα στην διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Από την πλευρά της δημοτικής Αρχής έως και σήμερα δεν υπάρχει σχεδιασμός για το πανηγύρι, και η εισήγηση της θα είναι να ματαιωθεί.

Όσον αφορά στο Μύλο των Ξωτικών θα ληφθεί απόφαση αργότερα, ώστε να εξεταστούν και τα δεδομένα προς τα τέλη Αυγούστου. Για το Μύλο απαιτούνται επενδύσεις και μάλιστα σημαντικές, και ο Δήμος Τρικκαίων παρότι τα οικονομικά του είναι πολύ καλύτερα πλέον, δεν μπορεί να επενδύσει χρήματα που δεν θα τα πάρει πίσω.

«Θέλει πολύ μεγαλύτερη προσοχή η απόφαση που θα πάρουμε για το Μύλο, διότι στο πανηγύρι δεν κάνουμε καμία επένδυση, το μόνο που έχουμε να ζυγίσουμε είναι τα περίπου 200.000 ευρώ που δεν θα εισπράξουμε, ενώ στο Μύλο των Ξωτικών διακυβεύεται η γενικότερη ανάπτυξη που φέρνει η διοργάνωση αυτή στο Νομό και στη Θεσσαλία.», ανέφερε καταλήγοντας ο δήμαρχος.

KRINI LIVE