Φιλότιμοι και ευλογημένοι

Αγνώριστο το εκκλησάκι του Αη Γιάννη του Ψηλού στη Φαρκαδόνα μετά την εθελοντική παρέμβαση μιας μικρής ομάδα νέων της κωμόπολης

Με την ευχή του εφημέριου της Φαρκαδόνας π. Αθανάσιου Κούτσια μια μικρή ομάδα εφήβων της κωμόπολης, προήγαγε τον εθελοντισμό και την βαθιά θρησκευτική πίστη, βαδίζοντας προς το Γολγοθά και τα Άγια Πάθη.

Λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα και προφυλάξεις ενάντια στο κορονοϊό δεν πήγαν για περπάτημα, αντιθέτως ανηφόρησαν στον λόφο πάνω από το δημοτικό κοιμητήριο Φαρκαδόνας για να συντηρήσουν το εκκλησάκι του Αι Γιάννη του Ψηλού. Με δικά τους έξοδα, βάζοντας το χαρτζιλίκι τους για να αγοράσουν μπογιές και καθαριστικά για τον χώρο.

Το εκκλησάκι είχε πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα να συντηρηθεί με έντονα τα σημάδια της εγκατάλειψης. Δικαιολογημένα, αν κρίνουμε κι από το σημείο που βρίσκεται χτισμένο. Οι έφηβοι έβαψαν, καθάρισαν εξωτερικά και εσωτερικά το ξωκκλήσι, μεταμορφώνοντας σε ένα χώρο, όπως του αρμόζει.

Οι έφηβοι που μετείχαν στην προσπάθεια ήταν οι: Κωνσταντίνος Γκαγκάς, Κώστας Σφυρίδας, Πέτρος Μαργαρίτης, Άρης Χαλβατζάς, Χρήστος Στάμος, Χρήστος Καραμάνος, Στέφανος Νάτσινας, Βαγγέλης Φλούλης, Στέφανος Νάτσινας, Σωτήρης Πάΐδας.

Άξια συγχαρητηρίων η προσπάθεια, όπως και η διάθεση των εφήβων να συνεχίσουν και στα υπόλοιπα εξωκλήσια που βρίσκονται περιμετρικά της Φαρκαδόνας.

KRINI LIVE