Φωτιά άρχισε να παίρνει η περιοχή του δήμου Φαρκαδόνας

Στους 38 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο σκαρφάλωσε σήμερα το θερμόμετρο στο Δήμο Φαρκαδόνας ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει και να ξεπεράσει τους 40 Βαθμούς Κελσίου  

Δύσκολες προμηνύοντας οι επόμενες ημέρες για το σύνολο του νομού Τρικάλων, εξαιτίας του κύματος καύσωνα, που ουσιαστικά άρχισε να κάνει την εμφάνισή του από το νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης.

Αν και οι μετεωρολογικές προβλέψεις μιλούσαν για θερμοκρασίες που δεν θα ξεπερνούσαν τους 36 βαθμούς Κελσίου την Τετάρτη, δεν επιβεβαιώθηκαν, καθώς το θερμόμετρο αργά το μεσημέρι σε πολλές πεδινές περιοχές του νομού, ταυτόχρονα και στην περιοχή της Φαρκαδόνας, άγγιξε τους 38 βαθμούς Κελσίου, δίνοντας το στίγμα που θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες.

Οι θερμές ημέρες αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όπως φυσικά και της επόμενης. Μάλιστα για το επόμενο τριήμερο προβλέπονται ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες με το θερμόμετρο να σκαρφαλώνει στους 40 βαθμούς Κελσίου, κάνοντας ανυπόφορη την κατάσταση.

Ουσιαστικά πρόκειται για τον πρώτο ισχυρό καύσωνα του φετινού καλοκαιριού, που θέτει σε ετοιμότητα και επιφυλακή όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Σε ετοιμότητα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βρεθούν το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, όπως φυσικά και οι κατά τόπους νοσηλευτικές μονάδες σ’ όλο το φάσμα του νομού Τρικάλων, για την αντιμετώπιση περιστατικών θερμοπληξίας. Οι υπεύθυνοι των μονάδων Υγείας, συστήνουν την αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων, ειδικά μετά τις 12 το μεσημέρι έως αργά το απόγευμα, ιδιαίτερα των ατόμων, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, ανήκοντας στις ευπαθείς ομάδες. Ταυτόχρονα συστήνουν την παραμονή στο σπίτι και συγκεκριμένα σε κλιματιζόμενους χώρους, όπως φυσικά την κατανάλωση πολλών υγρών, ελαφρών γευμάτων και αρκετών φρούτων.

Σε ετοιμότητα εξάλλου βρίσκονται το ΕΚΑΒ για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών, όπως φυσικά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Υπό τον φόβο πρόκλησης πυρκαγιών λόγω υψηλών θερμοκρασιών οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων καθώς επίσης Σταθμών και κλιμακίων θα βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, προκειμένου να επέμβουν όταν κι όποτε απαιτηθεί.

Πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και συγκεκριμένα από την ερχόμενη Τετάρτη, όπου ο υδράργυρος θα υποχωρήσει και θα δείξει τους 34 Βαθμούς Κελσίου.

KRINI LIVE