Γεύτηκαν παραδοσιακές πίτες περισσότερα από 700 άτομα στην 7η γιορτή πίτας στη Φαρκαδόνα

Με μεγάλη επιτυχία, κέφι και δόσεις παράδοσης πραγματοποιήθηκε για 7η συνεχή χρονιά στη Φαρκαδόνα η Γιορτή Παραδοσιακής Πίτας

Εκατοντάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Φαρκαδόνας το απόγευμα της Κυριακής συμμετέχοντας στην ετήσια, φθινοπωρινή εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας. Ήρθαν να παρακολουθήσουν την 7η κατά σειρά Γιορτή Πίτας που διεξάγει ο Σύλλογος Γυναικών ετησίως και η οποία πλέον αποτελεί πλέον θεσμό για την κωμόπολη.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακές πίτες που ετοίμασαν γυναίκες-μέλη του Συλλόγου, καθώς και η πίτα γίγας που παρασκευάστηκε, μήκους 5 μέτρων, για να προσφερθεί στην εκδήλωση. Οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακές συνταγές και σπιτικές πίτες που διακρίνονται για την νοστιμιά τους μιας και παρασκευάζονται από αγνά υλικά.

Άκρως ενδιαφέροντα ήταν τα όσα παρουσιάστηκαν από τις γυναίκες – μέλη του Συλλόγου στο περιθώριο της εκδήλωσης. Σκηνές του μακρινούς παρελθόντος που σημάδεψαν τις ζωές των ηλικιωμένων πλέον γυναικών. Εξάλλου και ο τίτλος της εκδήλωσης υπήρξε χαρακτηριστικός «Ω νυχτέρια, ω Πανηγύρια». Οι γυναίκες ήρθαν να αναπαριστήσουν τις καθημερινές στιγμές και συγκεκριμένα τις νυχτερινές ώρες του χειμώνα που συγκεντρωνόταν σε φιλικά και συγγενικά σπίτια και ασχολούνταν με τα εργόχειρα αλλά και με διάφορες άλλες εργασίες. Τότε που η τηλεόραση και οι σημερινές πολυτέλειες ήταν άγνωστα και η μόνη παρέα των γυναικών ήταν οι φιλικές και οι συγγενικές συναθροίσεις.

Στην εκδήλωση πέραν του καλού παραδοσιακού φαγητού υπήρχε χορός και διασκέδαση. Σε αυτό βοήθησαν και τα μέλη της ορχήστρας του Γιάννη Ζήκου που συνόδευσε μουσικά την εκδήλωση.

Παραδοσιακό χρώμα και τόνο έδωσαν ταυτόχρονα τα χορευτικά του Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων, του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κοσκινά Καρδίτσας και του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας.

Χορευτές διαφόρων ηλικιών παρουσίασαν τοπικούς χορούς που εντυπωσίασαν τους συμμετέχοντες.

Τις ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης, αλλά και στον κόσμο που βρέθηκε στην κεντρική πλατεία της Φαρκαδόνας για την παρακολουθήσει απηύθυνε η πρόεδρος κα Δεβόρα Οικονομούλα. Δεσμεύτηκε ότι ο Σύλλογος θα συνεχίσει να προάγει τον πολιτισμό και την παράδοση, και να προωθεί παρεμβάσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Θυμίζουμε επίσης πως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συγκεντρώθηκαν χρήματα και τρόφιμα τα οποία  θα δοθούν στην Κιβωτό του Κόσμου στον Βόλο.

Επιπλέον φωτογραφικό υλικό: Λευτέρης Μακρής