Γέμισε κουνούπια ο κάμπος του Δήμου Φαρκαδόνας

Η υγρασία, η λάσπη, τα λιμνάζοντα νερά που δεν απομακρύνθηκαν ακόμη από δρόμους και χωράφια, τα νεκρά ψάρια στα χωράφια, αποτελούν εστία μόλυνσης, αλλά ταυτόχρονα και πόλο έλξης για έντομα και κουνούπια

Αντιμέτωποι με μεγάλους πληθυσμούς κουνουπιών αλλά κι άλλων εντόμων βρίσκονται το τελευταίο δεκαήμερο κάτοικοι χωριών της Φαρκαδόνας και συγκεκριμένα της Πηνειάδας, του Ζάρκου, του Κεραμιδίου, του Κλοκοτού κ.α.

Μεγάλοι πληθυσμοί εντόμων που δεν παρατηρούνταν ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες έρχονται να ανησυχήσουν τους κατοίκους. Το γεγονός της ραγδαίας εμφάνισης των εντόμων και δη των κουνουπιών εμφανίστηκε από τις πρόσφατες πλημμύρες του Πηνειού και την υγρασία που παρατηρείται ακόμη και σήμερα και ευνοεί τα κουνούπια και τα λοιπά έντομα.

Στο μεγαλύτερο μέρος των εκτάσεων των προαναφερόμενων χωριών λιμνάζουν ακόμη και σήμερα νερά του ποταμού που δεν απομακρύνθηκαν, αλλά ταυτόχρονα η λάσπη που έχει συγκεντρωθεί ευνοεί τους πληθυσμούς εντόμων που βρίσκονται πλέον όλες τις ώρες του 24ωρου στην περιοχή.

Ταυτόχρονα τα νεκρά ψάρια που βρίσκονται στα χωράφια καθώς δεν κατάφεραν να απομακρυνθούν με τα νερά και να εισέλθουν στο φυσικό τους περιβάλλον το ποτάμι, αποτελούν εστία συγκέντρωσης των εντόμων κουνούπια και μύγες.

Οι κάτοικοι πέραν των παραπόνων εκφράζουν και το φόβο τους για μετάδοση μολυσματικών ασθενειών, ζητώντας την άμεση επέμβαση των αρμόδιων αρχών για ψεκασμούς.

Στο ίδιο μοτίβο και οι αγρότες οι οποίοι επισκέπτονται τα χωράφια τους και έρχονται αντιμέτωποι πέραν της δυσοσμίας από την υγρασία και τα νεκρά ψάρια, και με τα κουνούπια.

Στο ζήτημα που δημιουργείται επικέντρωσε την προσοχή του ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας Πηνειάδας κ. Χρήστος Γιαννακός, ο οποίος εξέφρασε τους έντονους φόβους για την μετάδοση ασθενειών στον άνθρωπο.

«Τις τελευταίες ημέρες ερχόμαστε αντιμέτωποι με μεγάλους πληθυσμούς εντόμων και δη κουνουπιών. Η υγρασία, η λάσπη, τα λιμνάζοντα νερά που δεν απομακρύνθηκαν ακόμη από δρόμους και χωράφια, τα νεκρά ψάρια στα χωράφια, αποτελούν εστία μόλυνσης, αλλά ταυτόχρονα και πόλο έλξης για έντομα και κουνούπια. Θεωρώ πως πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν ψεκασμοί, προκειμένου να αποφύγουμε δυσάρεστα περιστατικά», σημείωσε ο κ. Γιαννακός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μονάχα στις καλλιεργούμενες εκτάσεις αλλά και εντός των κο0ινοτήτων.

φωτο αρχειου