Για χρόνια αδιάθετα Οκτώ διαμερίσματα των λαϊκών κατοικιών Φαρκαδόνας

Τα σπίτια πλέον ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο και θα μπορούσαν να αποδοθούν σε σεισμοπαθείς που έχασαν τα σπίτια τους από το σεισμό της 3ης Μαρτίου

Δεκάδες οικογένειες στο Ζάρκο, στο Γριζάνο, τη Φαρκαδόνα, την Πηνειάδα και αναγκάζονται να διαμείνουν στα κοντέινερ. Δεκάδες οικογένειες στα προαναφερόμενα χωριά, αλλά και στο χωριό της Κρήνης αντιμετωπίζουν τεράστιες ζημιές στις οικίες τους, οι οποίες απαιτούν ένα υψηλό κόστος για να επισκευαστούν από το κράτος και τους πολίτες, που θα κληθούν να συμβάλουν στο ποσοστό που τους αναλογεί.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» για περίπου 10 χρόνια παραμένουν αδιάθετα 8 διαμερίσματα των Λαϊκών Κατοικιών Φαρκαδόνας που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην αποκατάσταση τριών οικογενειών. Όπως είναι γνωστό οι «Λαϊκές Κατοικίες» κατασκευάστηκαν προ 15ετιας περίπου με πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και εγκαινιάστηκαν από τον τότε υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο. Μετά από κλήρωση τα διαμερίσματα παραχωρήθηκαν στους δικαιούχους ενώ τρία εξ αυτών έμειναν αδιάθετα για συγκεκριμένους λόγους. Πλέον τα τρία διαμερίσματα ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο και δεν χρησιμοποιούνται.

Το τελευταίο διάστημα ο λόγος επικεντρώνεται στις εν λόγω Οκτώ αδιάθετες κατοικίες, οι οποίες στην δύσκολη αυτή στιγμή που βιώνουν δεκάδες οικογένειες στο Δήμο Φαρκαδόνας θα μπορούσαν να παραχωρηθούν προσωρινά ή και να αποδοθούν και μόνιμα σε οικογένειες μέσα από μια δημόσια κλήρωση.

Όπως αναφέρουν σεισμόπληκτοι της περιοχής μας, ειδικά εκείνοι που χαρακτηρίστηκαν τα σπίτια τους κατεδαφιστέα, ο Δήμος Φαρκαδόνας, κρίνεται αναγκαίο να ασκήσει πιέσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου τα σπίτια να αποδοθούν μέσω κλήρωσης σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.