Για όλους και για όλα μίλησε δημόσια ο υποψήφιος δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Γιάννης Σακελλαρίου

Για όλους και για όλα μίλησε δημόσια ο πλέον υποψήφιος δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Γιάννης Σακελλαρίου, βάζοντας τέλος στα σενάρια που μιλούσαν για νομικά κωλύματα και ασυμβίβαστο 

“Κάποια κέντρα προσπαθούν ανέντιμα να επηρεάσουν το λαϊκό αίσθημα”

Για όλους και για όλα μίλησε δημόσια ο πλέον υποψήφιος δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Γιάννης Σακελλαρίου, βάζοντας τέλος στα σενάρια που μιλούσαν για νομικά κωλύματα και ασυμβίβαστο  

«Εμπλουτισμένος από την αυτοδιοικητική εμπειρία, υποχρεωμένος να κάτσω να δω με πόνο ψυχής αυτά που συμβαίνουν στο τόπο μου, αποφάσισα, -βασισμένος και στην αίσθηση που απεκόμισα ότι η πλειοψηφία των συμπολιτών μου βλέπουν με καλό μάτι, μια πιθανή ενασχόληση με τα κοινά-, να είμαι υποψήφιος δήμαρχος σ’ αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Κι αυτό είναι αμετάκλητο, οριστικό και δεν επιδέχεται αμφισβητήσεων.».

Τάδε έφη το βράδυ του Σαββάτου από την Οιχαλία, ο τέως αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου Υγείας  Φαρκαδόνας κ. Γιάννης Σακελλαρίου, βάζοντας τέλος σε άλλοτε θετικά κι άλλοτε αρνητικά σενάρια περί καθόδου ή μη στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο κ. Σακελλαρίου στη διάρκεια συνάντησης που είχε με εκπροσώπους τοπικών ΜΜΕ, μίλησε για όλους και για όλα, κυρίως αναφέρθηκε σ’ όλους εκείνους που αμφισβητούν την υποψηφιότητά του, προσπαθώντας να θολώσουν, όπως είπε και ο ίδιος, τα νερά, επικαλούμενη δήθεν νόμους και προεδρικά διατάγματα περί ασυμβίβαστου λόγω της ιατρικής ιδιότητας και της θέσης του αναπληρωτή, συντονιστή, διευθυντή του ΚΥΦ.

«Διαπίστωσα ότι κάποια κέντρα που ασχολούνται με το αυτοδιοικητικό θέμα, προσπαθούν με τρόπο τεχνικό, δημιουργώντας μια θολούρα, ένα τεχνικό νέφος σκόνης, να θολώσουν τα πράγματα με την υποψηφιότητα μου. Χρησιμοποιούν κάποια τεχνικά-νομικά τερτίπια, επικαλούμενοι ασυμβίβαστα, κραδαίνοντας ένα προεδρικό διάταγμα ότι ο Σακελλαρίου είναι συντονιστής διευθυντής δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα. Το σχετικό προεδρικό διάταγμα αναφέρεται σ’ αυτούς που κατέχουν οργανική θέση συντονιστού διευθυντού, άσκησα καθήκοντα σε κάποιες περιόδους, κατ’ εντολή, ο βαθμός μου είναι απλού διευθυντού καθ’ εξέλιξη, ο συντονιστής διευθυντής είναι ο καταλυτικός βαθμός στο σύστημα υγείας.», τόνισε ο κ. Σακελλαρίου.

Το τέως στέλεχος του ΚΥΦ, μιλώντας περεταίρω και απευθυνόμενος στους αντιπάλους του επεσήμανε ότι στη δημοκρατία, τα πράγματα τα αποφασίζει ο λαός κι όχι τα νομοσχέδια και τα προεδρικά διατάγματα, καλώντας όλους αυτούς που καταφεύγουν σε τέτοιου είδους ενέργειες να σταματήσουν γιατί δεν οδηγούν πουθενά.

«Να τους φύγει αυτή η όρεξη ότι μέσω αυτής της τεχνικής θολούρας και του νομικού τερτιπιού μπορούν να προκαλέσουν θολούρα και εμπόδια στη φιλοδοξία μου να προσφέρω στο τόπο. Θα ήθελα να πω ότι στη δημοκρατία, τα πράγματα τα αποφασίζει ο λαός κι όχι τα νομοσχέδια και τα προεδρικά διατάγματα, όντως πρέπει να είμαστε σύνομοι και να ακολουθούμε το νόμο αλλά μην προσπαθούν ανέντιμα να επηρεάσουν το λαϊκό αίσθημα. Όταν έρθει η ώρα ο λαός θα αποφασίσει», είπε σε άλλο σημείο.

Ο ίδιος έστειλε μήνυμα στους συνυποψηφίους του, δηλώνοντας λίγο αργότερα ανοιχτός στις συνεργασίες.

«Όλοι αυτοί που διεκδικούν το Δήμο θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους, κι αν πιστεύουν ότι μπορούν να σηκώσουν το αυτοδιοικητικό βάρος που η νέα αυτοδιοικητική πορεία συνεπάγεται, ας συνεχίσουν. Αν όμως διαπιστώσουν αμφιβολίες ας κάνουν την υπέρβαση τους κι ας συστρατευτούν μας για να δημιουργήσουμε μια μεγάλη ομάδα, η οποία δεν θα σταματά πουθενά.», συμπλήρωσε.

Τέλος απευθυνόμενος στο συνδυασμό, τόνισε ότι μέχρι 15 Φεβρουαρίου θα ανακοινωθεί η πλειονότητα των υποψηφίων, ανάμεσα τους θα είναι νέα πρόσωπα αλλά και νυν δημοτικοί σύμβουλοι.

«Ο συνδυασμός που θα δημιουργήσω θα είναι πανίσχυρος, συνδυασμός νίκης, τον οποίο δεν μπορεί να τον εμποδίσει το νομικό τους τερτίπι με καμιά κυβέρνηση.
Επομένως δεν έχουν κάτι να κερδίσουν αυτοί που οραματίζονται ότι μπορούν να γίνουν και δήμαρχοι μέσω της νομικής οδού. Αν κάποιοι επιμένουν να αμφιβάλουν ας προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια κι από εκεί και πέρα αν κερδίσουν κι εγώ χάσω τη θέση του δημάρχου, κάποιος από την παρέα μου θα γίνει δήμαρχος κι όχι κάποιος από εκείνους που φιλοδοξούν να γίνουν δήμαρχοι με νομικά τερτίπια. 

Είμαι ευχαριστημένος από το αισθητήριο του κόσμου και το απολαμβάνω. Θα υπάρχει μια ευρύτατη ανανέωση αλλά ίσως, ίσως, είναι και άτομα που σήμερα είναι δημοτικοί σύμβουλοι. Η προσφορά υποψηφιοτήτων είναι αυθόρμητη χωρίς να επηρεάζονται.», ανέφερε καταλήγοντας.

Ο κ. Σακελλαρίου στο περιθώριο των δηλώσεων του ήταν πλαισιωμένος από υποψηφίους ενώ το παρών στην αίθουσα έδωσαν νυν δημοτικοί σύμβουλοι και πρώην αυτοδιοικητικοί.