Για πρώτη φορά οι Ταξιάρχες θα αποκτήσουν παιδικό σταθμό

Άμεσα θα αναδειχτεί ανάδοχος και μέσα στο φθινόπωρο σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Έργων θα ολοκληρωθεί το έργο προκειμένου να ξεκινήσει η λειτουργία του

Ως έργο υψίστης σημασίας για την Δημοτική Ενότητα Πελινναίων χαρακτηρίζει ο αντιδήμαρχος Έργων Δήμου Φαρκαδόνας κ. Γιάννης Γεωργολόπουλος τη δημιουργία παιδικού σταθμού στη Δημοτική Κοινότητα Ταξιαρχών. Μια δομή που δεν υπήρχε ποτέ στους Ταξιάρχες και σε όμορο δημοτικό διαμέρισμα και αποτελούσε αίτημα των κατοίκων και δη των γονιών.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα «KRHNH LIVE» ήδη οι βάσεις για την δημιουργία της Δομής τέθηκαν καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τρίτη η κατάθεση φακέλων προσφορών από τους ενδιαφερόμενους αναδόχους. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τρίτη με το άνοιγμα των προσφορών προκειμένου στην συνέχεια να αναδειχτεί ο εργολάβος και να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Η άμεση λειτουργία του παιδικού σταθμού, τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες, αποτελεί προσωπικό στοίχημα του αντιδημάρχου Έργων κ. Γιάννη Γεωργολόπουλου, καθώς το έργο θα συνεισφέρει στα μέγιστα τόσο στην κοινωνικοποίηση και στην ομαδικότητα των παιδιών, όσο και στην εξυπηρέτηση των γονιών.

Να σημειωθεί εδώ ότι ο αρχικός σχεδιασμός του Δήμου Φαρκαδόνας ήταν η δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού στους Ταξιάρχες. Ωστόσο ο χώρος που θα ανακαινιστεί για την φιλοξενία της Δομής δεν επαρκούσε μιας και στο ίδιο σημείο στεγάζεται η αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων με αποτέλεσμα να υπάρξει αλλαγή του σχεδιασμού και να πλέον μιλάμε για παιδικό σταθμό.

Όπως και να έχει σύμφωνα με τον κ. Γεωργολόπουλο, η δημιουργία του εν λόγω έργου θα βοηθήσει αρκετά, ώστε και οι Ταξιάρχες ως έδρα Δημοτικής Ενότητας να αποκτήσουν την ανάλογη Δομή, των δημοτικών διαμερισμάτων Φαρκαδόνας, Οιχαλίας, Γριζάνου και Ζάρκου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 50.000 ευρώ συνυπολογίζοντας το ΦΠΑ.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι το έργο αφορά στις εργασίες ανακαίνισης και διαμόρφωσης μέρους του κτιρίου το οποίο στέγαζε παλαιότερα το δημοτικό σχολείο Ταξιαρχών ώστε να καταστεί ικανό για τη δημιουργία παιδικού σταθμού.

Πιο συγκεκριμένα, θα ανακαινιστούν οι υφιστάμενες τουαλέτες και θα επεκταθούν για να καλύπτουν τις ανάγκες των νηπιαγωγών, θα χωριστεί μέρος αίθουσας ώστε να δημιουργηθεί κουζίνα και αποθήκη. Επίσης θα χωριστεί η μια αίθουσα ώστε να δημιουργηθεί χώρος γραφείου των νηπιαγωγών. Θα αντικατασταθούν τα παλιά κουφώματα των WC και της μελλοντικής κουζίνας με καινούρια. Τέλος θα κατασκευαστεί στέγη 65 τ.μ περίπου. Ο περιβάλλοντας χώρος θα οριοθετηθεί με σιδηρά κιγκλιδώματα για την προστασία των νηπίων.