Για τις 20 Ιανουαρίου μετατέθηκε για την Θεσσαλία το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»

Άμεση και θετική η ανταπόκριση του ΥΠΕΝ στο αίτημα του Θανάση Λιούτα για το «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ» της Θεσσαλίας

Θετική ανταπόκριση συνάντησε το αίτημα που κατέθεσε στο ΥΠΕΝ ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ κ. Θανάσης Λιούτας και σχετιζόταν με την παράταση της ημερομηνίας ενάρξεως της υποβολής αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ». Όπως είναι γνωστό σε πρόσφατη επικοινωνία με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη και την αρμόδια Γενική Γραμματέα του Υπουργείου, κα. Αλεξάνδρα Σδούκου, ο κ. Λιούτας μετέφερε το αίτημα των μηχανικών και των πολιτών για παράταση της ενάρξεως των αιτήσεων λόγω πανδημίας του κορονοϊού που δυσχεραίνει την τακτοποίηση και συγκέντρωση των αναγκαίων δικαιολογητικών. Λίγες μέρες μετά την επικοινωνία το υπουργείο ανακοίνωση ότι η έναρξη των αιτήσεων για τη Θεσσαλία μετατίθεται για τις 20 Γενάρη του 2021, αντί για 9 Δεκέμβρη του 2020.

Κατά την επικοινωνία του με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Τρικαλινός Βουλευτής είχε θέσει το ζήτημα της αναγκαιότητας η ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων στο Εξοικονομώ για τη Θεσσαλία να μετατεθεί, παραθέτοντας όλους τους λόγους, για τους οποίους αυτό έπρεπε να συμβεί.

Η καραντίνα λόγω του Κορωνοϊού, καθώς και οι δυσμενείς συνέπειες της πρόσφατης συμφοράς της θεομηνίας του Ιανού για τον τόπο μας και για τη Θεσσαλία, θα δημιουργούσαν μεγάλα εμπόδια, σε βάρος των μηχανικών, όλων των επαγγελματιών του τεχνικού κλάδου, των εμπόρων και τελικά των πολιτών, κατά την προετοιμασία του φακέλου τους έως την 9η Δεκεμβρίου (ημερομηνία, η οποία αρχικά είχε οριστεί ως ημερομηνία έναρξης των σχετικών αιτήσεων για την Περιφέρεια της Θεσσαλίας).

Τελικά το δίκαιο αίτημα του ΤΕΕ του Νομού Τρικάλων, πλήθους μηχανικών, καθώς και άλλων επαγγελματιών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται πάνω στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, ικανοποιήθηκε, φέρνοντας πραγματικά μεγάλη ανακούφιση.

Από την πλευρά τους μηχανικοί και επαγγελματίες στο άκουσμα της είδησης εξέφρασαν τη μεγάλη τους ικανοποίηση και χαρά και ευχαρίστησαν θερμά τον Θανάση Λιούτα που άμεσα ενέσκηψε στο πρόβλημα και επεδίωξε τη λύση.

Από την πλευρά του ο Τρικαλινός Βουλευτής ευχαρίστησε θερμά τον κ. Χατζηδάκη και όλους τους αρμόδιους που ασχολήθηκαν με το θέμα και έδωσαν την αναγκαία λύση.

Τέλος ο Θανάσης Λιούτας σημείωσε ότι, «ειδικότερα σήμερα που η χώρα μας και ο τόπος μας δοκιμάζονται σκληρά από το δεύτερο κύμα της πανδημίας, είναι καθήκον όλων μας να ακούμε την κοινωνία και να τη στηρίζουμε με πράξεις ουσίας, ώστε να ικανοποιούνται δίκαια αιτήματα, να δίνεται ανακούφιση και να μη χάνεται για κανέναν η προοπτική της εργασίας και της απόκτησης εισοδήματος».