Γιάννης Σακελλαρίου: «Για να είμαι ειλικρινής, ήταν μια πύρρειος νίκη και περίμενα κάτι περισσότερο»

Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν άφησε απόλυτα ικανοποιημένο τον υποψήφιο δήμαρχο και επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Πνοή Δημιουργίας» Γιάννη Σακελλαρίου. Παρότι ο συνδυασμός έλαβε την πρωτιά στο πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ο Γιάννης Σακελλαρίου, μιλώντας στο ραδιόφωνο της Λέσχης 97,6, τόνισε πως ανέμενε κάτι περισσότερο, ακόμη και νίκη από την πρώτη Κυριακή. Ωστόσο αφιερώνει την νίκη στους ανθρώπους που ταξίδεψαν από το εξωτερικό έως την Οιχαλία για τον στηρίξουν.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Σακελλαρίου έχει ως εξής: 

«Για να είμαι ειλικρινής, ήταν μια Πύρρειος νίκη και περίμενα κάτι περισσότερο σε ποσοστό, μετά από τόσα χρόνια προσφοράς στον τόπο. Ήταν μια καθολική προτροπή προς εμάς από άκρη σε άκρη του Δήμου, όπου μας στήριξαν άνθρωποι όλων των κοινωνικών διαστρωματώσεων. Δεν έχω την ικανοποίηση που θα ήθελα και νιώθω μια αμφιθυμία γιατί είχα βάλει στόχο να εκλεγώ από την Ά Κυριακή. Η μεγάλη κινητοποίηση που έγινε από τις χώρες τις κεντρικής Ευρώπης, από ανθρώπους που άφησαν τα μαγαζιά τους και ήρθαν να με στηρίξουν, με κάνει να συγκινούμαι και να αφιερώνω την πρωτιά αυτή σε εκείνους.».

Για να βοηθήσουμε τον απλό αναγνώστη, μεταφέρουμε την σημασιολογία των φράσεωνΠύρρειος νίκη και της λέξης Αμφιθυμία:

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Πύρρειος ή καδμεία νίκη ονομάζεται μεταφορικά το αποτέλεσμα μιας μάχης κατά την οποία αναδεικνύεται μεν νικητής, αυτός όμως έχει υποστεί τόσο βαριές απώλειες, ώστε μελλοντικά θα του είναι δύσκολο ή αδύνατο να συνεχίσει να αγωνίζεται για την επίτευξη των σκοπών του. 

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

*Αμφιθυμία: η συνύπαρξη δύο αντίθετων συναισθημάτων στην ψυχή κάποιου

Φωτό αρχείου