Γιόρτασε και υποδέχτηκε πλήθος κόσμου ο Ναός της Αγίας Σοφίας Αχλαδοχωρίου

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριάκος, τίμησε τον εφημέριο του χωριού π. Δημήτριο, με το οφίκιο του Σταυροφόρου

Με τη δέουσα θρησκευτική λαμπρότητα έπεσε αργά το πρωί της Τρίτης στο Αχλαδοχώρι του Δήμου Φαρκαδόνας, η αυλαία των θρησκευτικών εκδηλώσεων προς τιμή της εορτής της Αγίας Σοφίας, και των θυγατέρων αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης.

Οι εκδηλώσεις στον φερώνυμο Ιερό Ναό, που κοσμεί το κέντρο του χωριού και είναι αφιερωμένος στην Αγία Σοφία και στις θυγατέρες της, που προστατεύουν υπό τη σκέπη τους, τον οικισμό των λίγων κατοίκων, ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας, παραμονή της εορτής, με την τέλεση του Μέγα Πανηγυρικού, Αρχιερατικού Εσπερινού, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ναζαρέτ κ. Κυριάκου, που βρίσκεται στα Τρίκαλα με αφορμή την έλευση του Τιμίου Ξύλου. Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριάκος, τίμησε τον εφημέριο του χωριού π. Δημήτριο, με το οφίκιο του Σταυροφόρου. Ο κ. Κυριάκος εξήρε το πνευματικό έργο και την προσφορά του εφημερίου του Αχλαδοχωρίου, χαρακτηρίζοντας ησύχιο, ταπεινό, παράδειγμα των ιερέων για τον πράο και ευγενικό χαρακτήρα του.

Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο για την τιμή και την πρόσκληση που του απηύθυνε να παραστεί στις θρησκευτικές εκδηλώσεις στον πανηγυρίζοντα ναό. Τις ευχαριστίες του, απηύθυνε και ο Σεβασιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών στον κ. Κυριάκο, για την ευλογία της μεταφοράς του Τιμίου Ξύλου, που τις τελευταίες ημέρες φιλοξενείται στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το πρωί της Τρίτης με την τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας.

Το διήμερο του εορτασμού παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.