Η Φαρκαδόνα τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Μαθητές των δύο βαθμίδων παρέλασαν με καμάρι και λεβεντιά, σε ένδειξη σεβασμού και ευγνωμοσύνης προς εκείνους που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας

Με την μαθητική παρέλαση προ των επισήμων και πλήθους κόσμου ολοκληρώθηκαν στην έδρα του Δήμου Φαρκαδόνας, οι εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ».

Οι επετειακές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας με τον εκκλησιασμό των μαθητών στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Φαρκαδόνας. Ακολούθησε η Δοξολογία, παρουσία των τοπικών Αρχών και ο πανηγυρικός της ημέρας.

Λίγο αργότερα μαθητές και εκπρόσωποι φορέων κατευθύνθηκαν στο Ηρώο της κωμόπολης όπου τελέστηκε η καθιερωμένη Επιμνημόσυνη Δέηση και η κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές και τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών. Λίγο μετά τις 11 το πρωί διεξήχθη η μαθητική παρέλαση, η οποία άνοιξε με τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και του νηπιαγωγείου Φαρκαδόνας, συνεχίστηκε με τα δυο δημοτικά σχολεία ενώ τη σκυτάλη ήρθαν να λάβουν οι μαθητές του γυμνασίου, του γενικού λυκείου και του επαγγελματικού λυκείου.

Οι μαθητές σήκωσαν την γαλανόλευκη με καμάρι και λεβεντιά τιμώντας όλους τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας.

Στις επετειακές εκδηλώσεις το Δήμο Φαρκαδόνας εκπροσώπησαν ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Γιάννης Σακελλαρίου, η αντιδήμαρχος Παιδείας κα Ελένη Στεργίου – Μπότη, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Θάνος Κούτσικος κ.α.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος συνεχάρη τους μαθητές για παρουσία τους, στην παρέλαση, σημειώνοντας ότι παιδιά και έφηβοι, το μέλλον του τόπου μας, αποτιούν φόρο τιμής σε όλους εκείνους που πότισαν το δέντρο της ελευθερίας με το αίμα τους.

Ευχαριστούμε τον Αλέξανδρο Παπαδόπουλο για το πούσιο φωτογραφικό υλικό.