Η Φαρκαδόνα τίμησε τον Άγιο Νικόλαο στο γραφικό ξωκλήσι που βρίσκεται στις όχθες του Πηνειού

Το πρωί της Δευτέρας ανήμερα της εορτής αναβίωσε το έθιμο με την μεταφορά στο κέντρο της Φαρκαδόνας και στον παλιό Ιερό Ναό της Αγίας Εικόνας πάνω σε άλογα

Πλήθος κόσμου συμμετείχε και την φετινή χρονιά στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου. Επίκεντρο των εκδηλώσεων η Φαρκαδόνα και ο Ιερός Ναός που βρίσκεται χτισμένος στη θέση Ρουμάνι, μεταξύ του Κεραμιδίου και της Φαρκαδόνας.

Το απόγευμα της Κυριακής εκατοντάδες υπήρξαν οι Φαρκαδόνιοι που προσήλθαν στο εξωκκλήσι, όπου τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός, μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Ανάλογες εκδηλώσεις παρουσία πλήθος κόσμου και επισήμων τελέστηκαν το πρωί της Δευτέρας με την τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας.

Λίγο αργότερα για τέταρτη συνεχή χρονιά ο π. Αθανάσιος Κούτσιας, εφημέριος του ενοριακού Ναού της Φαρκαδόνας με τη αμέριστη συμπαράσταση κατοίκων του χωριού και επί της εορτής της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, πολιούχου της Φαρκαδόνας, ήρθε να γυρίσει το χρόνο πίσω φέρνοντας στις μνήμες των παλαιότερων εικόνες του παρελθόντος.

Αναβίωσε το έθιμο της μεταφοράς της σεπτής Εικόνας του Αγίου, από το εξωκκλήσι στην Θέση Ρουμάνι, στην παλιά εκκλησία της Φαρκαδόνας που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Νικόλαο.

Η εικόνα μεταφέρθηκε με άλογα και καβαλάρηδες με επικεφαλής τον ίδιο τον ιερέα, ο οποίος πάνω στο άλλο και κρατώντας στα χέρια του το Ιερό Ευαγγέλιο, προεξήρχε της πομπής.

Εμπνευστής αυτής της πρωτοβουλίας που τιμά τα έθιμα και την παράδοση ο ιερέας της Φαρκαδόνας π. Αθανάσιος Κούτσιας. Ένας άνθρωπος που μαζί με τον π. Ιωάννη το δεύτερο ιερέα του χωριού διακρίνονται για την πραότητα, την καλοσύνη και την αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο. Είναι οι άνθρωποι που τα τελευταία χρόνια έχουν συνδράμει στην πνευματική καθοδήγηση αλλά και στη στήριξη ανθρώπων που έχουν ανάγκη.