Η Ιερά Μονή Ορφανού Οιχαλίας τιμά το Γενέθλιο της Θεοτόκου

Πνευματικός εργάτης, φρουρός του μοναστηριού, συνεχιστής του έργου που άφησε πρόωρα πίσω ο μακαριστός Ηγούμενος της Μονής Δωρόθεος, ο μοναχός Πρόδρομος

Στα γιορτινά του θα ντυθεί το θρησκευτικό στολίδι της Οιχαλίας το Μοναστήρι του Γενέσιου της Θεοτόκου που στέκει αγέρωχο επί τρις περίπου αιώνες στην κορυφή του Όρους Ορφανού. Τιμά τη Γέννηση της Θεοτόκου και προσκαλεί τον καθένα μας να ανηφορίσει στην κορυφή και να προσκυνήσει την Παναγία μας, που απλώνει την σκέπη της να σκεπάσει την Οιχαλία αλλά ταυτόχρονα ολόκληρο το Δήμο μας και τον κάθε πιστό που έρχεται να εναποθέσει τις ελπίδες και τα αιτήματά του.

Πνευματικός εργάτης, φρουρός του μοναστηριού, συνεχιστής του έργου που άφησε πρόωρα πίσω ο μακαριστός Ηγούμενος της Μονής Δωρόθεος, ο μοναχός Πρόδρομος. Ένας μοναχός με πλούτο ψυχής, ταπεινότητα και αγαθότητα, που προσεύχεται καθημερινά για όλους μας, μπροστά στην Αγία και Θαυματουργή Εικόνα που φυλάσσεται στο Καθολικό της Μονής. Ένας μοναχός που κρατά άσβεστο το καντήλι της Παναγίας, του μακαριστού γέροντα αλλά και των οστών των μοναχών που φυλάσσονται στο πρόναο.

Με την φροντίδα και την επίβλεψη του μοναχού Προδρόμου το μοναστήρι γιορτάζει το διήμερο Δευτέρας και Τρίτης, παραμονή και ανήμερα της εορτής.

Την Δευτέρα στις 7:30 το απόγευμα αναμένεται να τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Την επομένη ανήμερα της εορτής θα τελεστεί στις 7:30 το πρωί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος ενώ το απόγευμα οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 6:30 το απόγευμα με την τέλεση του Εσπερινού και του Κτητορικού Μνημοσύνου.

KRINI LIVE