Η Κρήνη και η Αγία Αικατερίνη στην τηλεοπτική σειρά «Άγριες Μέλισσες»

Ο Θαυματουργός Ναός της περιοχής μας γνωστός ανά τους αιώνες σε όλη τη Θεσσαλία και στους όμορους νομούς

Το εξωκλήσι της Αγίας Αικατερίνης, δεν είναι απλά γνωστό και ξακουστό στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας. Είναι ευρέως γνωστό στο νομό Τρικάλων, στο μεγαλύτερο μέρος της Θεσσαλίας και δη στους όμορους νομούς Καρδίτσας και Λάρισας. Κι αυτό φαίνεται εξάλλου κάθε χρόνο, στις 24 και 25 Νοεμβρίου, όταν πανηγυρίζει ο Ναός που είναι αφιερωμένος στην Αγία Αικατερίνη. Μια εκκλησία που προσμετρά αναρίθμητα θαύματα, κάνοντας τους πιστούς να συρρέουν από κάθε γωνιά της Θεσσαλίας να προσκυνήσουν την χάρη της.

Το εξωκλήσι της Αγίας Αικατερίνης στην Κρήνη είναι γνωστό στους πιστούς αμέτρητα χρόνια. Γνωστό ακόμη σε χωριά της Καρδίτσας και της Λάρισας, όπου οι πιστοί κατέφθαναν για να προσκυνήσουν είτε με κάρα, είτε με γαϊδουράκια ακόμα και πεζοί.

Για το πόσο γνωστό ήταν το εξωκλήσι φαίνεται και από την τηλεοπτική σειρά «Άγριες Μέλισσες» της Μαρίνας Τσαμπανη όπου γίνεται αναφορά στο εξωκλήσι της Αγίας Αικατερίνης Κρήνης. Η πλοκή της τηλεοπτικής σειράς που έχει καθηλώσει τους πάντες επικεντρώνεται στο Θεσσαλικό κάμπο την εποχή του 1958 και μετέπειτα, με σημαντική αναφορά σε περιοχές και χωριά της πόλης της Λάρισας, του νομού, αλλά κι όμορων περιοχών. Μια από αυτές της αναφορές υπήρξε και ΓΙΑ χωριό της Κρήνης, όπου οι ηθοποιοί Αλίκη Αλεξανδράκη (Δέσπω), Ελένη Καρακάση (Ρίζω), Αμαλία Καβάλη  (Ουρανία) και Δανάη Δουκάκη (Παγώνα) βρίσκονται ζυμώνοντας πρόσφορα για να τα προσφέρουν στην γιορτή του εξωκλησιού της Αγίας Αικατερίνης στην Κρήνη.

Μια σημαντική αναφορά για την περιοχή μας και την αναγνωσιμότητα του θαυματουργού ναού που βρίσκεται ελάχιστα χιλιόμετρα από την κατοικημένη ζώνη του χωριού της Κρήνης και αποτελεί πόλο θρησκευτικής έλξης σε όλη τη Θεσσαλία καθώς είναι το μοναδικό που είναι αφιερωμένο στην Αγία Αικατερίνη.