Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Φαρκαδόνας καταγγέλλει μόλυνση του Ενιπέα

Οι κ.κ. Ευαγγελία Στεργίου και Αφροδίτη Βανακάρα καταγγέλλουν τη ρύπανση του Ενιπέα ποταμού, υποστηρίζοντας ότι στο σημείο κυριαρχεί έντονη δυσοσμία ενώ τα νερά του ποταμού είναι μαύρα

Την άμεση παρέμβαση όλων των συναρμόδιών αρχών πολύ δε, των αρμόδιων υπουργείων Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης ζητούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Φαρκαδόνας κ.κ. Ευαγγελία Στεργίου και Αφροδίτη Βανακάρα, σχετικά με την μόλυνση του Ενιπέα ποταμού που διέρχεται του Κεραμιδίου και χύνεται στον Πηνειό.

Οι δυο γυναίκες σύμβουλοι που συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο Φαρκαδόνας με κείμενο που κοινοποίησαν στην «ΚΡΗΝΗ LIVE» καταγγέλλουν τη ρύπανση του Ενιπέα ποταμού, υποστηρίζοντας ότι στο σημείο κυριαρχεί έντονη δυσοσμία ενώ τα νερά του ποταμού είναι μαύρα.

Ζητούν από τις αρμόδιες Αρχές και τα υπουργεία να παρέμβουν άμεσα προκειμένου να εντοπιστούν οι πηγές ρύπανσης και να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να αντιμετωπιστεί επιτυχώς η μόλυνση των υδάτων και να επιτευχθεί η απρόσκοπτη άρδευση των γεωργικών εκτάσεων της περιοχής μας.

«Η ρύπανση του Πηνειού και του παραποτάμου του, Ενιπέα, είναι συχνό φαινόμενο τα τελευταία χρόνια. Πρόσφατο δείγμα αυτής της μόλυνσης συνιστούν τα μαύρα και δύσοσμα νερού του Ενιπέα. Οι συνέπειες της ρύπανσης είναι μεγάλες και πολύπλευρες. Τεράστια περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής καθώς το ποτάμι αποτελεί κρίσιμο κρίκο και πηγή ζωής για την τοπική χλωρίδα και πανίδα, με ευθύ αντίκτυπο και στην δημόσια υγεία αλλά και άμεσο κίνδυνο για τις αγροτικές καλλιέργειες διότι το νερό του ποταμού είναι πλέον ακατάλληλο για την άρδευση των χωραφιών.

Το γεγονός της ρύπανσης του Ενιπέα, όπως και του Πηνειού παλαιότερα, παρατηρείται για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύοντας ότι δεν πρόκειται για κάτι συγκυριακό αλλά για ένα συνεχές. Η διαμορφωθείσα κατάσταση πιέζει ασφυκτικά τους αγρότες της περιοχής μας καθώς κάνει αδύνατη την ήδη προβληματική άρδευση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων εξαιτίας της έλλειψης εγγειοβελτιωτικών έργων και υποδομών που θα συνέβαλαν στην εξοικονόμηση υδάτων και εμπλουτισμό των εδαφοϋδατικών πόρων. Για τα ζητήματα αυτά ξεκάθαρη είναι η ευθύνη των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών που η πολιτική τους θέση και πρακτική οδηγούν συνολικά τη Θεσσαλία σε ερημοποίηση και τους αγρότες σε ξεκλήρισμα.», αναφέρεται μεταξύ των άλλων στο σχετικό κείμενο που υπογράφουν οι κ.κ. Στεργίου και Βανακάρα.