Η μεγαλύτερη πλημμύρα των τελευταίων 50 χρόνων (Βίντεο & Φωτο)

Σύμφωνα με έναν πρόχειρο υπολογισμό 25.000 στρέμματα καλλιεργούμενων εκτάσεων με βαμβάκι και καλαμπόκι έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά

Ως την μεγαλύτερη πλημμύρα των τελευταίων 50 χρόνων έρχεται να χαρακτηριστεί αυτή που βιώνουν σήμερα αγρότες χωριών του Δήμου Φαρκαδόνας. αυτό άλλωστε ισχυριζόταν σήμερα το απόγευμα αγρότες και κάτοικοι της Πηνειάδας και του Ζάρκου στην τοπική εφημερίδα ΚΡΗΝΗ LIVE κατά την διάρκεια της ανάσυρσης του φορτηγού αυτοκινήτου που εγκλωβίστηκε στο κεντρικό ανάχωμα της κοινότητας.

Όπως ισχυρίστηκε τόσο ο πρόεδρος του Ζάρκου, κ. Γιάννης Βούλγαρης, όσο και ο πρώην πρόεδρος Πηνειάδας κ. Χρήστος Γιαννακός, ακόμη και το χειμώνα δεν έχουν ξαναδεί τόσο μεγάλη πλημμύρα, η οποία κάλυψε ένα ευρύ όγκο καλλιεργούμενων εκτάσεων από το Κεραμίδι έως την Πηνειάδα, αλλά και δημοτικές εκτάσεις οι οποίες το χειμώνα και την άνοιξη με υπερχειλίσεις του Πηνειού ποταμού που δεν καλύπτονται.

Το παρήγορο ωστόσο στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπως σημείωσε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ντίνος Μπάρδας, που βρέθηκε στην περιοχή είναι ότι δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και πλέον δεν ελλοχεύει κίνδυνος για πλημμύρα εντός κατοικημένης ζώνης. Κι αυτό γιατί η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, υπό τις εντολές και οδηγίες του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και Χρήστου Μιχαλάκη, έλαβαν άμεσες πρωτοβουλίες για να αποτρέψουν τα χειρότερα.

«Μιλάμε για μια πρωτοφανή πλημμύρα. Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργούμενων εκτάσεων με βαμβάκι και καλαμπόκι καλύφτηκαν εξ ολοκλήρου στις λάσπες και στα νερά, κι έχουν υποστεί 100% ζημιά. Η σοδειά που θα συλλεγόταν σε λίγες μόνο ημέρες φέτος είναι αδύνατο να συλλεχτεί γιατί έχει υποβαθμιστεί και καταστραφεί ολοκληρωτικά», τόνισε ο κ. Ντίνος Μπάρδας.

Απόγνωση και στον αγροτικό κόσμο, που είδε τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς να τους παίρνει το ποτάμι.

Αυτή την απόγνωση την μετέφεραν οι κ.κ. Γιάννης Βούλγαρης και Χρήστος Γιαννακός. Όπως τόνισαν σύμφωνα με εκτιμήσεις σε όλο το Δήμο Φαρκαδόνας έχουν πνιγεί 25.000 στρέμματα καλλιεργούμενων εκτάσεων με βαμβάκι και καλαμπόκι, οδηγώντας σε αδιέξοδο χιλιάδες αγρότες. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις το 80% των καλλιεργούμενων εκτάσεων σε Κεραμίδι, Φαρκαδόνα, Ζάρκο και Πηνειάδα έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά.

Στην περιοχή της Πηνειάδας από νωρίς το απόγευμα βρισκόταν η δημοτική σύμβουλος κα Ελένη Στεργίου – Μπότη, ο πρώην πρόεδρος της Πηνειάδας κ. Χρήστος Γιαννακός, ο πρώην αιρετός του Δήμου Φαρκαδόνας κ. Γιώργος Μακρής, ο πρόεδρος της Παναγίτσας κ. Γιάννης Παλαμιώτης, η κοινοτική σύμβουλος Ζάρκου κα Αναστασία Διβανέ-Μπέη, Πηνειάδος Μάνος Εμμαννουήλ, κ.α.


1 σχόλιο