Η οικογένεια της 16χρονης όρισε εμπειρογνώμονα που θα παραστεί στη νεκροψία

Υπό την παρουσία του εμπειρογνώμονα, ιατροδικαστής από τη Λάρισα θα εξετάσει τη σορό της 16χρονης για να διαπιστωθεί αν πρόκειται ή όχι για εγκληματική ενέργεια

Στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων παραμένει και σήμερα η σορός της άτυχης 16χρονης, η οποία εντοπίστηκε νεκρή το πρωί της Τετάρτης, μπροστά από την κεντρική είσοδο της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία, στο λόφο της πόλης. Όπως είναι γνωστό η 16χρονη κοπέλα εντοπίστηκε νεκρή από υπαλλήλους της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Τρικκαίων, φέροντας βαριά τραύματα στο κεφάλι, αλλά και τραύματα στο σώμα.

Αμέσως μετά τον εντοπισμό του κοριτσιού, κι από την έρευνα του χώρου που βρέθηκε νεκρή η 16χρονη, φάνηκε ότι το κορίτσι έβαλε τέλος στη ζωή του, πέφτοντας από μεγάλο ύψος, αφού πρώτα είχε σκαρφαλώσει από τις σκαλωσιές που βρισκόταν στο ναό που ανακαινίζεται. Η οικογένειά της, ωστόσο, καταγγέλλει ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρτζή, η οικογένεια θεωρεί ότι δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις, ενδείξεις, αυτοκτονικού ενδοιασμού.

Αν και η νεκροψία – νεκροτομή προσδιοριζόταν για σήμερα Πέμπτη στην Λάρισα, δεν διενεργήθηκε, καθώς η οικογένεια μέσω του δικηγόρου της, κ. Δημήτρη Σαμαρτζή, κατέθεσε αίτημα, το οποίο έγινε αποδεκτό, για παρουσία εμπειρογνώμονα στη διαδικασία. Σύμφωνα με τα όσα γινόταν γνωστά μέχρι και σήμερα, η νεκροψία-νεκροτομή προσδιοριζόταν να διεξαχθεί ενδεχομένως αύριο.

Υπό την παρουσία του εμπειρογνώμονα, ιατροδικαστής από τη Λάρισα θα εξετάσει τη σορό της 16χρονης για να διαπιστωθεί αν πρόκειται ή όχι για εγκληματική ενέργεια.

Για μια ακόμη ημέρα οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων που έχουν αναλάβει την υπόθεση συνέχιζαν τις έρευνες, λαμβάνοντας τις αναγκαίες καταθέσεις.

Πέραν του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντος της άτυχης κοπέλας, κλήθηκε και κατέθεσε κι ένας 27χρονος άνδρας, με τον οποίο είχε βρεθεί η 16χρονη, όταν έφυγε από το σπίτι της τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Ο δικηγόρος της οικογένειας πέραν των άλλων ενεργειών κατέθεσε αίτημα για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για το κινητό τηλέφωνο της ανήλικης. Ζήτησε, ταυτόχρονα, να εντοπιστούν τα σήματα των κινητών τηλεφώνων που ήταν στο λόφο του Προφήτη Ηλία τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Την ίδια ώρα άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ενώ επεσήμανε πως η Αστυνομία κατέχει όλα τα μέσα προκειμένου να διαλευκάνει την υπόθεση.

«Δεν μπορούμε να ήμαστε απόλυτοι σε τίποτα, απλώς θεωρούμε ότι πρέπει να διερευνηθεί η υπόθεση με όλες τις διαστάσεις. Η τεχνολογία παρέχει όλα τα σύγχρονα μέσα για να γίνει αυτό και ζητούμε να υπάρξει επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου οι γονείς και η οικογένεια να μην έχουν αυτή την αγωνία για το τι έχει συμβεί στο παιδί τους. Δεν θέλουμε να στιγματίσουμε κανένα άνθρωπο. Δεν σημαίνει τίποτα το γεγονός ότι κάποιος συνομίλησε ή κάποιος βρέθηκε. Δεν μπορεί να περάσει όμως απαρατήρητο και να μην διερευνηθεί η παραμικρή λεπτομέρεια της υπόθεσης.», τόνισε ο κ. Σαμαρτζής.

Ο δικηγόρος μίλησε επιπλέον για την άποψη της οικογένειας, εξηγώντας χαρακτηριστικά:

«Η οικογένεια δεν θεωρεί ότι υπήρχαν προϋποθέσεις, ενδείξεις αυτοκτονικού ενδοιασμού. Τώρα πρέπει να ήμαστε επιφυλακτικοί, διότι στην σύγχρονη κοινωνία και στις καταστάσεις που βιώνουμε καθημερινά και με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δυστυχώς ελλοχεύουν διάφοροι κίνδυνοι και δεν μπορούν να αξιοποιηθούν και να αξιολογηθούν αυτή τη στιγμή. Πρέπει να συγκεντρωθεί όλο το αποδεικτικό υλικό για να έχουμε μια σφαιρική εικόνα και να μην κατηγορηθεί άδικα κάποιος άνθρωπος.».

KRINI LIVE