Η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρακολουθεί τις εξελίξεις των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ο κ. Χ. Μιχαλάκης απευθυνόμενος στη διοίκηση του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου υπογράμμισε πως θα βρίσκεται δίπλα τους σε ό,τι και αν χρειαστούν

Τις πύλες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του γραφείου του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη, πέρασε το πρωί της Τρίτης, αντιπροσωπεία της νέας διοίκησης του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων.

Η επίσκεψη είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, ωστόσο η συζήτηση ως ήταν αναμενόμενο επικεντρώθηκε στις εξελίξεις των δρομολογίων του τρένου στο νομό μας, καθώς όπως τονίστηκε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά την δρομολόγηση λεωφορείων αντί τρένου από την Καλαμπάκα μέχρι τον Παλαιοφάρσαλο για την ανταπόκριση με το Intercity, τώρα σταματά κι αυτά και παύουν εντελώς τα δρομολόγια ανταπόκρισης. Έτσι, μένει μόνο ένα δρομολόγιο προς Αθήνα αυτό με τις απλές αμαξοστοιχίες 884/885, με την σιδηροδρομική υποβάθμιση της περιοχής μας να είναι συνεχής.

Ο αντιπεριφερειάρχης αφού ευχήθηκε στο νέο Δ.Σ. για την εκλογή του, τόνισε πως τόσο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός όσο και ο ίδιος, παρακολουθούν στενά το θέμα και θα προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να μην συνεχιστεί η σιδηροδρομική υποβάθμιση – απομόνωση του τόπου μας. Απευθυνόμενος προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου υπογράμμισε πως θα βρίσκεται δίπλα τους σε ότι και αν χρειαστούν, στηρίζοντας το σημαντικό έργο του Συλλόγου, σε μία περιοχή όπου το τρένο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού μας.

Αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης, ο Χρήστος Μιχαλάκης, πάντα σε ανοιχτή γραμμή και συνεννόηση με τον Κώστα Αγοραστό, προχώρησε σε επικοινωνία με το αρμόδιο υπουργείο, θέτοντας επί τάπητος τις νέες επιχειρούμενες δυσμενείς αλλαγές για την περιοχή μας και ζήτησε την παρέμβασή του για την απαρέγκλιτη τήρηση της σύμβασης που έχει υπογράψει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με το Δημόσιο όσον αφορά τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες. Μάλιστα, με βάση αυτό έθεσε και την επανεξέταση του συνόλου των δυσμενών αποφάσεων που έχουν ληφθεί από την εταιρεία ως προς τα δρομολόγια στην Π.Ε. Τρικάλων και γενικότερα στη Δυτική Θεσσαλία.