Η ζεστασιά του φετινού χειμώνα θα είναι δύσκολη υπόθεση

Φωτιά στις τσέπες των καταναλωτών θα βάλει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο θα καταναλώνεται με μεγάλους περιορισμούς

Δύο μόλις εβδομάδες χωρίζουν τους καταναλωτές από την έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης. Κι ενώ τέτοια εποχή τα προηγούμενα χρόνια ξεκινούσαν οι παραγγελίες την φετινή χρονιά, δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο των προηγούμενων χρόνων.

Τα όσα συζητούνται περί μεγάλων αυξήσεων στο πετρέλαιο θέρμανσης την φετινή χρονιά, εκτός από φόβο και ανησυχία φρενάρουν τους καταναλωτές που εμφανίζονται ακόμη επιφυλακτικοί ως προς τις παραγγελίες.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, η τιμή στο πετρέλαιο κίνησης άγγιξε κατά μέσο όρο το 1,40 ευρώ στο νομό Τρικάλων, στην αμόλυβδη 1,73 ευρώ και στο υγραέριο 0,90 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από ένα μήνα η τιμή του πετρελαίου κίνησης ήταν 1,28 ευρώ, στην αμόλυβδη 1,63 ευρώ και 0,85 ευρώ το λίτρο στο υγραέριο.

Φυσικά η ανησυχία δεν διατυπώνεται μονάχα μεταξύ των καταναλωτών αλλά και των πρατηριούχων της περιοχής μας. οι πρατηριούχοι εξηγούν ότι εντός του αμέσους επόμενου χρονικού διαστήματος αναμένεται νέα αύξηση που θα συμπαρασύρει και την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε ότι την περασμένη περίοδο το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε στα 0,95 ευρώ, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για 1,10 ευρώ πριν από δύο εβδομάδες. Βεβαίως φέτος, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο, να ανοίξει με ακόμη υψηλότερη τιμή πώλησης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Οι πρατηριούχοι ανησυχούν για τον φετινό χειμώνα, για το πως θα εξελιχθεί η οικονομική κατάσταση, η πανδημία και ο τομέας της απασχόλησης.

Οι πρατηριούχοι επιμένουν στο αίτημα για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, επισημαίνοντας ότι είναι ανάγκη για να υπάρξει ισορροπία στην αγορά.

Φυσικά την ανηφόρα δεν θα τραβήξει μονάχα το πετρέλαιο θέρμανσης. Κάτι ανάλογο ισχύει και με το υγραέριο, το οποίο την τελευταία διετία κέντρισε το ενδιαφέρον πολλών νοικοκυριών κυρίως σε περιφερειακούς Δήμους. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις την συγκεκριμένη περίοδο το υγραέριο ξεπερνά σε κάποιες των περιπτώσεων τα 0,55 λεπτά το λίτρο, όταν πέρυσι η τιμή του ανέρχονταν στα 0,41 λεπτά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *