Ιατρική εκδήλωση από την «ΚΑΛΥΨΩ» και την «ΕΛΕΑΝΑ»

Η εκδήλωση θα διοργανωθεί το απόγευμα του Σαββάτου με αναφορά στην ασθένεια της «Ψωρίασης και της Ψωριασικής Αρθρίτιδας

Μια λεπτομερής προσέγγιση στη ασθένεια της «Ψωρίασης και της Ψωριασικής Αρθρίτιδας αναμένεται να διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο σε εκδήλωση που διοργανώνει το Σωματείο Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση « ΚΑΛΥΨΩ» σε συνεργασία με την Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα «ΕΛΕΑΝΑ».

Οι διοργανωτές μέσα από τις εισηγήσεις ειδικών επιστημόνων θα προσπαθήσουν να πληροφορήσουν τους συμμετέχοντες ώστε να κατανοήσουν την ασθένεια, τους τρόπους αντιμετώπισης μέσω της επίσκεψης σε γιατρούς και της λήψης φαρμακευτικής αγωγής. Παράλληλα οι γιατροί θα επικεντρωθούν πάνω στα ζητήματα της νέας θεραπευτικής προσέγγισης για την αντιμετώπισης της ασθένειας.

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 5:30 του απογεύματος του Σαββάτου στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τρικκαίων με την ευγενική χορηγία των εταιρειών Novartis, Pfizer και UCB.

Μερικά από τα θέματα που θα αναλυθούν είναι η αντιμετώπιση της καθημερινότητας των ασθενών με ψωρίαση, η ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα, η ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους και η ολιστική θεραπευτική αντιμετώπιση της ψωρίασης και της ψωριασικής αρθρίτιδας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να θέτουν τα ερωτήματά τους προς τους ομιλητές και να λάβουν τις σχετικές απαντήσεις.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα των 5ης ΥΠΕ, Δήμου Τρικκαίων, Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικκαίων.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν με:

Σωματείο «ΚΑΛΥΨΩ»: τηλ.: 210 7212 002, Γραμματεία Εκδήλωσης (Δευτ.- Παρ.: 10:00-17:00) τηλ: 210 3645 629.

Το Σωματείο «ΚΑΛΥΨΩ», είναι πανελλαδικός φορέας ενταγμένος στα εθνικά μητρώα φορέων παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και εθελοντικών ΜΗ.ΚΥ.Ο. Ιδρύθηκε το 2004 με σκοπό τη διαρκή ενημέρωση και τη ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών με ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, η κοινωνική αποστιγματοποίηση της νόσου, η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, η προάσπιση των δικαιωμάτων και η προαγωγή των διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων, που τους συνδέει η κοινή νόσος, αποτελούν βασικούς στόχους του Σωματείου «ΚΑΛΥΨΩ».

Τηλ. Ψυχολογικής Υποστήριξης: 210 721 2002. Τα στοιχεία επικοινωνίας του Σωματείου είναι: Χίου 29, 104 37 Αθήνα, www.kalipso.gr, e-mail: info@kalipso.gr 405/4/19.11.2019

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Alpha Public Relations τηλ. 210 3645 629, κα Ρούλα Μητά r.mita@apr.com.gr ή και κα Καίτη Αντωνοπούλου k.antonopoulou@apr.com.gr.