Ήχησε το κουδούνι σε τρία σχολεία της Φαρκαδόνας

Στο ΕΠΑΛ και στο ΓΕΛ Οιχαλίας προσήλθαν όλοι οι μαθητές, από το ΓΕΛ Φαρκαδόνας απουσίαζε το 37% περίπου

Στις σχολικές αίθουσες επέστρεψαν σήμερα Δευτέρα μετά από δυο μήνες οι μαθητές της Γ΄ τάξης γενικών και επαγγελματικού λυκείου Φαρκαδόνας. Οι μαθητές της τελευταίας τάξης λυκείου και στο Δήμο Φαρκαδόνας επέστρεψαν στα θρανία, προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματα για ένα ακριβώς μήνα, μέχρι και τις 12 Ιουνίου, όπου θα ολοκληρωθεί το διδακτικό έτος και τρείς μέρες αργότερα να ριχτούν στη μάχη των πανελληνίων εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η προσέλευση των μαθητών στα σχολεία έγινε ομαλά σήμερα, χωρίς να προκύψουν προβλήματα με τους καθηγητές να λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας κατά της μόλυνσης και τυχόν διασποράς του κορονοϊού. Στις σχολικές αίθουσες σήμερα προσήλθαν οι 12 από τους 12 μαθητές του ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας, οι 18 από τους 18 μαθητές του Γενικού Λυκείου Οιχαλίας και 12 από τους 19 μαθητές της πρώτης ομάδας του Γενικού Λυκείου Φαρκαδόνας. Οι υπόλοιποι 18 μαθητές της δεύτερης ομάδας του ΓΕΛ Φαρκαδόνας θα προσέλθουν στο σχολείο αύριο Τρίτη.

Βέβαια τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και οι καθιερωμένες απουσίες των μαθητών, που θα μείνουν στο σπίτι για να διαβάσουν μόνοι τους, επωφελούμενοι από το υπόλοιπο των απουσιών τους.

Στις αίθουσες διδασκαλίας οι μαθητές καθόταν στα θρανία κατά μόνας και με απόσταση μεταξύ των θρανίων, ενώ μέτρα λαμβανόταν και στους εξωτερικούς χώρους των σχολείων. Το πρωί στα σχολεία της Φαρκαδόνας δόθηκαν οι κατάλληλες οδηγίες από τους καθηγητές προκειμένου οι μαθητές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα. 

KRINI LIVE