Ημέρα μνήμης η χθεσινή για το ΓΕΛ Φαρκαδόνας

Ημέρα μνήμης η χθεσινή για το Γενικό Λύκειο Φαρκαδόνας, μιας ζοφερής μνήμης, καθώς η 27η Σεπτεμβρίου είναι ταυτόσημη της απώλειας, του πόνου και της θλίψης για το σχολείο μας, αλλά και για όλους τους δημότες Φαρκαδόνας.

Την ημέρα αυτή έχασαν τη ζωή τους σ΄ένα τραγικό δυστύχημα εφτά δεκαεξάχρονα παιδιά.

Ηταν 27 Σεπτεμβρίου του 2004 λίγο πριν τις 10 το πρωί. Ένα λεωφορείο του ΚΤΈΛ μεταφέρει 37 μαθητές της Α΄τάξης του ΓΈΛ Φαρκαδόνας στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν τους παραολυμπιακούς αγώνες.

Στην εθνική οδό Αθηνών -Λαμίας, στο Ασπρονέρι, το λεωφορείο συγκρούεται πλαγιομετωπικά με νταλίκα, που μετέφερε υαλοπίνακες και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα.

Έφτά μαθητές ανασύρονται νεκροί, τρεις τραυματίζονται σοβαρά, ενώ άλλοι 27 είναι ελαφρά τραυματισμένοι.

Νεκροί είναι οι: Μπουραζέλης Χρήστος, Λίτσιου Αικατερίνη, Καλύβα Στεφανία, Τέλλιος Κωνσταντίνος, Σαράφη Έβελυν, Καματσέλος Ιωάννης, Οικονομούλας Απόστολος.

Η είδηση του τραγικού συμβάντος διαδίδεται γρήγορα. Ο θρήνος των οικείων καιόσων – μαθητών και συνοδών καθηγητών – βίωσαν το γεγονός σπαραχτικός. Ο πόνος ανείπωτος, το πένθος βαρύ…Δεκαεπτά χρόνια μετά ο πόνος έχει απαλυνθεί, οι πληγές έχουν επουλωθεί, οι μνήμες εκείνης της τραγωδίας ίσως να έχουν ξεθωριάσει, το σημάδι τους όμως έχειμείνει ανεξίτηλο για το ΓΈΛ Φαρκαδόνας, είναι μέρος της ταυτότητάς του.

Οπως κάθε χρόνο την 27η Σεπτεμβρίου έτσι και χθες μαθητές και καθηγητές σε μια λιτή τελετή απέτισαν φόρο τιμής στα παιδιά που χάθηκαν στο Μαλιακό.

Παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Κοσμάς Έυάγγελος και η αντιδήμαρχος παιδείας κα. Έιρήνη Κακαίτσα.

Βαριά η ατμόσφαιρα, έντονη η συγκίνηση. Δάκρυα και πνιχτοί λυγμοί. Σκέψεις και συναισθήματα βρήκαν διέξοδο μέσα από τα κείμενα και το τραγούδι των παιδιών της Γ΄ τάξης.

Έφτά λευκά τριαντάφυλλα για εφτά αθώες ψυχές που χάθηκαν άδικα.Ας κρατήσουμε τη μνήμη τους ζωντανή. Να μας συντροφεύουν ήσυχα και διακριτικά μέσα από φωτογραφίες και αφιερώματα στο μάθημα και στο διάλειμμα,στις εξετάσεις και στις γιορτές, σε όλα τα μικρά και μεγάλα συμβάντα της σχολικής ζωής που εκείνα στερήθηκαν.

Οι μαθητές και ο σύλλογος διδασκόντων του ΓΈΛ Φαρκαδόνας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *