Ημέρες ευαισθητοποίησης και από τις γυναίκες της Φαρκαδόνας

«Ο καρκίνος του μαστού δεν είναι πια αθεράπευτη ασθένεια!», είναι το κεντρικό μήνυμα που προάγουν οι γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών της Φαρκαδόνας

Οι δράσεις του Συλλόγου Γυναικών του Δήμου Φαρκαδόνας συνεχίζονται προβάλλοντας το κοινικό πρόσωπο και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα υγείας. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στον καρκίνο του μαστού που είναι η αυριανή, τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας στέλνουν το δικό τους μήνυμα, μέσω οπτικοακουστικού υλικού, θέλοντας κατά αυτό τον τρόπο να ευαισθητοποιήσουν το γυναικείο πληθυσμό της περιοχής.

Όπως αναφέρουν τα μέλη και η διοίκηση η καλύτερη αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού είναι η ενημέρωση και η πρόληψη.

Εξ άλλου είναι και το μήνυμα ολόκληρου του Οκτώβρη, που έχει ορισθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας «Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού».

Η διοίκηση του συλλόγου σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας προμηθεύτηκε ενημερωτικό υλικό που θα διαθέσει με σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να ενθαρρύνει τις γυναίκες να εντάξουν τον τακτικό προληπτικό έλεγχο στη ζωή τους. Να αγαπήσουν και να φροντίσουν ακόμα περισσότερο τον εαυτό τους, να αντικαταστήσουν το φόβο για την ασθένεια με επιλογές που προάγουν την υγεία. Να κάνουν την πρόληψη στάση ζωής.

Το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας διενεργεί δωρεάν τεστ Παπανικολάου και Ψηλάφηση μαστών. Ραντεβού κατόπιν συνεννόησης με τη Μαία στο 2433350239

Τηλεφωνικό κέντρο 2433350200.

«Ο καρκίνος του μαστού δεν είναι πια αθεράπευτη ασθένεια!», είναι το κεντρικό μήνυμα που προάγουν οι γυναίκες της Φαρκαδόνας.