Καίει και το Δήμο Φαρκαδόνας η ανεργία

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρκαδόνας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, συνεχίζουν να υλοποιούν το πρόγραμμα συμβουλευτικής για ανέργους και εργαζομένους

Ανοιχτή πληγή και για την περιοχή της Φαρκαδόνας, όπως φυσικά και για το συνολο του νομού αποτελεί η ανεργία. Η δείκτες της ανεργίας και στην περιοχή μας συνεχώς αυξάνονται προβληματίζοντας χιλιάδες οικογένειας που έχουν τουλάχιστον ένα μέλος τους άνεργο.

Το ζήτημα απασχολεί έντονα το Δήμο Φαρκαδόνας και τους συναρμόδιους φορείς που αναζητούν λύσεις για την ενημέρωση των ανέργων. Ως προς αυτό το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρκαδόνας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, συνεχίζουν να υλοποιούν το πρόγραμμα συμβουλευτικής για ανέργους και εργαζομένους και άτομα με ειδικές ανάγκες, με σκοπό την ενημέρωσή τους, την στήριξή τους και κατ΄ επέκταση την ένταξη τους στην αγορά εργασίας.

Στα πλαίσια αυτά, στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας βρέθηκε ο κ. Αχιλλέας Βαϊόπουλος, Ψυχολόγος και σύμβουλος του δικτύου εργαζομένων και ανέργων  (ΔΥΠΣΕΑ) του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ,  όπου και πραγματοποιήθηκε ειδική συνεδρία με πολίτες του Δήμου για θέματα εργασιακά, ανεργίας και ένταξης στην εργασία που τους αφορούν.

 Ο κ. Βαϊόπουλος τόνισε τα εξής : «Στόχος αυτών των δράσεων είναι να ενισχυθεί η παροχή υπηρεσιών σε ανθρώπους που είναι εκτός αγοράς εργασίας ή αντιμετωπίζουν εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα ή προβλήματα λόγω ειδικών αναγκών , να δοθούν οδηγίες, βοήθεια και λύσεις  στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό, σε τρόπους αναζήτησης εργασίας ή ακόμη και να αναπτύξουν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Συνεχίζουμε λοιπόν την πολύ καλή συνεργασία με το κέντρο κοινότητας του Δήμου Φαρκαδόνας, δίνοντας ατομικές αλλά και με ομαδικά εργαστήρια,  σε ανέργους και εργαζομένους.

Σημαντικό είναι να τονίσω επίσης πως λόγω του COVID-19, έχουμε ξεκινήσει τις δράσεις μας και με εξ’  αποστάσεως τηλεσυμβουλευτική».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *