Κατακτώντας τη γνώση μέσω έρευνας

Ένα νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα σχεδίασε για την εκπαίδευση η εταιρία νέων – σύγχρονων τεχνολογιών Simple που εδρεύει στη Φαρκαδόνα, με υπεύθυνη την Φιλοθέη Χαλβατζά

Μια ακόμη πρωτοποριακή εφαρμογή που θα συνεισφέρει στα μέγιστα στην εκπαιδευτική κοινότητα σχεδίασε η εταιρία νέων – σύγχρονων τεχνολογιών Simple που εδρεύει στη Φαρκαδόνα, με υπεύθυνη την Φιλοθέη Χαλβατζά. Η νέα εφαρμογή της εταιρίας έρχεται να ταράξει τα νερά στον χώρο της εκπαιδευτικής καινοτομίας. 

Η Simple μετά από μια σπουδαία σύμπραξη με το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου δημιούργησε το GeoGebra Coding, ένα καινοτόμο μαθησιακό εργαλείο που συνδυάζει τη δύναμη των λογισμικών GeoGebra και Blockly με σκοπό να βοηθήσει την εκμάθηση προγραμματισμού χωρίς κώδικα μέσω της γεωμετρίας. Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές κατακτούν τη γνώση μέσα από την έρευνα και τον πειραματισμό με γεωμετρικές κατασκευές. Η μάθηση είναι βιωματική και ευχάριστη αφού επιβεβαιώνεται κάθε φορά με χειροπιαστά αποτελέσματα.

Το GeoGebra Coding παρουσιάζεται ως μέρος ενός μεγαλύτερου έργου που στοχεύει στην ουσιαστική μάθηση τόσο στο πλαίσιο της δια ζώσης εκπαίδευσης όσο και της εξαποστάσεως ή της μεικτής εκπαίδευσης. 

Κέντρο της φιλοσοφίας του GeoGebra Coding είναι ο εποικοδομισμός και η εξερευνητική μάθηση. Η εταιρεία καλεί εκπαιδευτικούς και ερευνητές που ενδιαφέρονται για τη διδασκαλία και εκμάθηση προγραμματισμού και μαθηματικών να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο και να δώσουν χρήσιμη ανατροφοδότηση. Επίσης, η εταιρεία δηλώνει ανοιχτή σε οποιαδήποτε συνεργασία ερευνητικής ή άλλης φύσεως.

Στο youtube υπάρχει σύντομη παρουσίαση του GeoGebra Coding. https://www.youtube.com/watch?v=x92tjmJaRbA&t=23s  

Η εφαρμογή προς το παρόν είναι σχεδιασμένη για οθόνη υπολογιστή και διατίθεται μόνο στα αγγλικά. Η ιστοσελίδα είναι διαθέσιμη στον ακόλουθο σύνδεσμο https://simple-lab.gr/projects/geogebracoding/.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *