Κατανοητά και σαφή τα θέματα στα Νέα Ελληνικά των ΕΠΑ.Λ.

Δεν συνάντησαν δυσκολίες οι υποψήφιοι τόσο στην ανάπτυξη του θέματος όσο και στις ασκήσεις

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας άνοιξε το πρωί της Τρίτης ο εξεταστικός κύκλος για τους υποψηφίους των ημερήσιων και εσπερινών επαγγελματικών λυκείων, (ΕΠΑΛ), ομάδα Α’ για την εισαγωγή τους σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στα Τρίκαλα λειτούργησαν 2 εξεταστικά κέντρα εκείνα του 1ου και του 2ου ΕΠΑ.Λ. για το σύνολο των υποψηφίων της τεχνικής εκπαίδευσης.

Τα ποσοστά αποχής ήταν υψηλά αγγίζοντας το 13,8% περίπου, αφού από τους συνολικά  247 υποψηφίους που δήλωσαν συμμετοχή, προσήλθαν στις εξεταστικές αίθουσες 213 άτομα.

Οι εξετάσεις κύλησαν ομαλά χωρίς να σημειωθούν προβλήματα.

Η έναρξη κηρύχτηκε στις 08:30 περίπου το πρωί ενώ λίγο μετά τις 11 άρχισαν να εξέρχονται των εξεταστικών αιθουσών οι πρώτοι υποψήφιοι.

Όπως έγινε αντίστοιχα και με τα Γενικά Λύκεια, το θέμα ανάπτυξης στο ζήτημα της έκθεσης κάθε άλλο παρά αναμενόμενο ήταν, αφού οι υποψήφιοι για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση κλήθηκαν να τοποθετηθούν για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού και την αναγκαιότητα της προστασίας του. Ωστόσο η πλειονότητα δεν αντιμετώπισε δυσκολίες.

Τα ερωτήματα ήταν εύκολα και κατανοητά, διατυπωμένα με σαφήνεια και δεν προκαλούν έκπληξη στους προετοιμασμένους υποψηφίους.

Οι μαθητές «κλήθηκαν να διαχειριστούν ένα θέμα διαχρονικά επίκαιρο, αναφορικά με το περιβάλλον και ειδικότερα με την προστασία του υδάτινου στοιχείου.

Αρκετοί Τρικαλινοί υποψήφιοι εξήλθαν από τα δυο εξεταστικά κέντρα ικανοποιημένοι, ωστόσο κάποιοι λίγοι εκ των υποψηφίων δεν έκρυβε τον προβληματισμό του για τα θέματα. Αναφορικά με τις ερωτήσεις στα θέματα πέραν της έκθεσης χαρακτηριζόταν βατές για τους μαθητές.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται την Τετάρτη με τους υποψηφίους των γενικών λυκείων που επιστρέφουν στα θρανία για δεύτερη κατά σειρά ημέρα, μετά από μια μικρή ανάπαυλα ολίγων ωρών.

KRINI LIVE