Καθολική απαγόρευση των επισκεπτηρίων στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων

Συνεχόμενο το ωράριο λειτουργίας των Φαρμακείων του συνόλου του νομού από αύριο Τρίτη 24 Μαρτίου

Εντείνονται τα μέτρα στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων στοχεύοντας στην προστασία των εργαζομένων αλλά και των ασθενών που νοσηλεύονται στις κλινικές του. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής στο νοσοκομείο έχουν αποδώσει στα μέγιστα. Σ’ αυτό το γεγονός έχει συντελέσει και ο περιορισμός της κίνησης κατά 80% περίπου, μιας και το τελευταίο διάστημα δεν διενεργούνται χειρουργεία ενώ έχει ανασταλεί η λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων.

Τα μέτρα ήρθαν να αυξηθούν από το πρωί της Δευτέρας μιας και η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων και στο πλαίσιο της πρόληψης και αντιμετώπισης της διασποράς του νέου κορονοϊού απαγόρευσε το επισκεπτήριο. Επίσης απαγορεύεται η παρουσία συνοδού εκτός των περιπτώσεων ασθενών παιδικής ηλικίας έως 15 ετών όπου θα επιτρέπεται αυστηρά και μόνο ένας συνοδός.

Νέο ωράριο για τα φαρμακεία

Αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των Τρικαλινών Φαρμακείων αποφάσισε ο τοπικός Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Έπειτα από έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και μετά τις οδηγίες του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Τρικάλων αποφάσισε ότι από Τρίτη 24 Μαρτίου τα φαρμακεία του νόμου θα λειτουργούν με συνεχόμενο ωράριο από 8-4 το απόγευμα. Το κοινό μετά τις 4 το απόγευμα θα εξυπηρετείται από τα εφημερεύοντα. Νέοι πίνακες εφημεριών θα αναρτηθούν τόσο στα φαρμακεία όσο και τα ΜΜΕ από τα οποία θα μπορούν να ενημερώνονται οι πολίτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα τα φαρμακεία λειτουργούσαν με «σπαστό» ωράριο πρωί απόγευμα βάσει εκείνου που ίσχυε στην αγορά με γενικές εφημερίες και μερική εφημερία.

Εντωμεταξύ το σύνολο των φαρμακοποιών των Τρικάλων και του νομού συνεχίζει να λαμβάνει αυστηρότατα μέτρα για την προστασία των πολιτών που τα επισκέπτονται, αλλά και των ιδιοκτητών και των εργαζομένων. Τα περισσότερα φαρμακεία πλέον έχουν κατεβασμένα τα ρολά και επιτρέπεται η είσοδος μονάχα σε ένα άτομα κάθε φορά που θέλει να εξυπηρετηθεί. Φαρμακοποιοί και εργαζόμενοι φορούν γάντια αλλά και μάσκα, ενώ η εξυπηρέτηση γίνεται κρατώντας και από τις δυο πλευρές τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

KRINI LIVE