Κι από το χιόνι… στροφή στις βροχοπτώσεις

Η «Υπατία» συνεχίζεται με βροχοπτώσεις σε χωριά της Φαρκαδόνας που άρχισαν να σημειώνονται από νωρίς το βράδυ της Τετάρτης

Κι από το χιόνι… στροφή στις ασθενείς βροχοπτώσεις που σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις αναμένεται να ενταθούν το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τετάρτης και μετά τις έντονες χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν από το μεσημέρι και μετέπειτα, σε χωριά της Φαρκαδόνας ξεκίνησαν οι ασθενείς βροχοπτώσεις. Ένα γεγονός θα έλεγε κανείς ιδιαίτερα ενθαρρυντικό που βοηθά στο λιώσιμο του χιονιού, το οποίο ήρθε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να παγοποιηθεί.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις στην περιοχή της Φαρκαδόνας από σήμερα το βράδυ θα σημειώνονται βροχοπτώσεις ενώ από το πρωί της Πέμπτης αρχικά θα υπάρχει μερική ηλιοφάνεια και το θερμόμετρο νωρίς το μεσημέρι θα αγγίζει τους 8 Βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο από αργά το μεσημέρι θα συνεχιστούν οι βροχοπτώσεις, που κατά τόπους θα είναι έντονες.

Εκείνο που προβληματίζει στην παρούσα φάση τις αρχές της περιοχής μας, ταυτόχρονα και του νομού, είναι το ζήτημα με το ξαφνικό λιώσιμο του χιονιού, είτε από σήμερα, είτε τις επόμενες ώρες και ημέρες, που ενδεχομένως δημιουργήσει προβλήματα που θα σχετίζονται με πλημμυρικά φαινόμενα, μέσω υπερχείλισης ποταμών και παραποτάμων που ρέουν  από Δήμους του νομού, μαζί και της Φαρκαδόνας.