Κηρύχθηκε η έναρξη της νέας πολιτιστικής περιόδου στον Κλοκοτό

Η διοίκηση του Πολιτιστικού Συλλόγου τίμησε την προστάτιδα Αγία Σοφία και τέλεσε Αγιασμό για την έναρξη της νέας σεζόν

Την προστάτιδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κλοκοτού “Γηγενής Πολιτιστικός Λαογραφικός Μορφωτικός Σύλλογος Κλοκοτού “ΦΑΡΚΑΣ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”, τίμησε η διοίκηση και τα μέλη του πολιτιστικού Οργάνου. Το απόγευμα της Τετάρτης η διοίκηση του Συλλόγου, θέλοντας να τιμήσει την προστάτιδα Αγία Σοφία, τέλεσε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλοκοτού, τον Εσπερινό, παρουσία κατοίκων του χωριού και μελών.

Λίγο αργότερα στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Κλοκοτού, σημείο που έχει διατεθεί αίθουσα για τις ανάγκες του Συλλόγου, πραγματοποιήθηκε Αγιασμός για την έναρξη της νέας πολιτιστικής περιόδου καθώς και τα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου.

Όπως αναφέρθηκε από μέρους της διοίκησης το Μουσείο αποτελεί ένα κόσμημα για το χωριό καθώς μέσα από τα αντικείμενα που συλλέχτηκαν συγκεντρώνεται ο πολιτιστικός-παραδοσιακός πλούτος του χωριού. Αντικείμενα, εργαλεία, ενδυμασία, που χρησιμοποιούνταν από τους κατοίκους του χωριού στην καθημερινότητά τους και σήμερα αποτελεί κάτι το άγνωστο για τις νεότερες γενιές.

Την προσφώνηση έκανε ο Γραμματέας του Συλλόγου κ. Γιώργος Μπανάσιος και μίλησε ο Πρόεδρος κ. Μιχάλης Βαΐου, η Πρόεδρος των Επιτροπών του Συλλόγου κα Ευαγγελία Βαΐου ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Καραγκούνηδων Ν. Τρικάλων κ. Αντώνης Παπαμιχαήλ,

Στο τέλος έγινε ξενάγηση στο λαογραφικό μουσείο, το οποίο θα εμπλουτίζεται συνεχώς από αντικείμενα περασμένων χρόνων. Μετά την ξενάγηση μοιράσθηκαν σε όλους διάφορα εδέσματα, προσφορά του Συλλόγου. 

Παράλληλα στην ίδια εκδήλωση έγινε αναφορά στους στόχους και στις μελλοντικές δράσεις που σχεδιάζει ο Σύλλογος, οι οποίες θα κεντρίσουν την προσοχή των κατοίκων και ευρύτερα.