Κλείνουν και τις τελευταίες υποχρεώσεις οι Φαρκαδόνιοι και γενικά οι Τρικαλινοί

Πρωτοχρονιάτικές εξοφλήσεις και αγορές λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου με την κίνηση στα Τραπεζικά καταστήματα να χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα αυξημένη

Πολλές και βαριές είναι οι φορολογικές υποχρεώσεις που πρέπει να εξοφληθούν μέχρι τις τελευταίες ώρες του 2018. Βέβαια, παρά τις υποχρεώσεις, από σήμερα η Τρικαλινή αγορά έχει πλημμυρίσει με κόσμο που πραγματοποιεί αγορές για την πρωτοχρονιά. Κυρίως τρόφιμα και δώρα που όμως σαφώς είναι πολύ λιγότερα σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.

Οι καταναλωτές εστιάζουν κυρίως στα παιχνίδια και στις ανάγκες των παιδιών μιας και έχουν την τιμητική τους. Ακόμη όμως και στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, τα έξοδα γίνονται με φειδώ και για τα απολύτως απαραίτητα.

Αν και για μια χρονιά αναμένεται να δοθεί σιωπηρή παράταση αποπληρωμής των τελών κυκλοφορίας, οι περισσότεροι Τρικαλινοί επέλεξαν τις τελευταίες μέρες του χρόνου για να τακτοποιούσουν την οικονομική εκκρεμότητα. Ο κόσμος που επισκέφτηκε σήμερα τις τράπεζες ήταν υπέρ αρκετός για να δημιουργηθούν ώρες σε ταμεία και μηχανήματα όπως και εκνευρισμός.

Το γεγονός αυτό προκαλούσε ιδιαίτερο εκνευρισμό καθώς η αναμονή άγγιξε και σε κάποιες των περιπτώσεων ξεπερνούσε τις 2 ώρες.

Ωστόσο οι Τρικαλινοί και κατ’ επέκταση οι Φαρκαδόνιοι σπεύδουν παράλληλα να πληρώσουν την τέταρτη δόση του φετινού ΕΝΦΙΑ. Επίσης, τη δόση φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και επιχειρήσεων καθώς και το ΦΠΑ φορολογικής των επιχειρήσεων που τηρούν διπλογραφικά βιβλία.

Ανάλογη κίνηση παρατηρούνταν σήμερα και στα ΕΛΤΑ όπου εκατοντάδες πολίτες έσπευδαν να εξυπηρετηθούν και να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους.