ΚΛΗΡΙΚΟΣ της Μητρόπολης Τρίκκης διαγνώστηκε με κορονοϊό

Σε Νοσοκομείο της Αττικής νοσηλεύεται κληρικός της Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr ο κληρικός είχε αναχωρήσει για διακοπές με την οικογένειά του σε νησί των Κυκλάδων. Εκεί ένιωσε έντονη αδιαθεσία και ανέβασε πυρετό. Του έγινε τεστ για covid-19 και διαγνώστηκε θετικός. Με υψηλό πυρετό κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του το βράδυ της Κυριακής στην Αθήνα. Νοσηλεύεται σε θάλαμο Νοσοκομείου της Αθήνας με κύριο σύμπτωμα τον πυρετό. Η οικογένειά του παραμένει στο νησί, ενώ υποβλήθηκαν η πρεσβυτέρα και τα παιδιά σε τεστ.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί  σχετικά η Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, η οποία και αναμένεται να λάβει έκτακτα μέτρα.

Η επίσημη ανακοίνωση της Μητρόπολης Τρίκκης για τον Ιερέα με κορονοϊό

«Η Ιερά μας Μητρόπολη και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της Τρίκκης και Σταγών Εκκλησίας κ.κ. Χρυσόστομος, έχοντες βαθειά συναίσθηση της ευθύνης για την προφύλαξη του ύψιστου αγαθού της υγείας τόσο των κληρικών όσο και των λοιπών μελών της τοπικής μας κοινωνίας, σας ενημερώνουν ότι κληρικός της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ευρισκόμενος, κατόπιν κανονικής άδειας, σε νήσο των Κυκλάδων για τις διακοπές του με την οικογενειά του, εκδήλωσε έντονη αδιαθεσία και υποβλήθηκε στο Κέντρο Υγείας της νήσου σε ειδικές εξετάσεις απο τις οποίες βρέθηκε θετικός για τον Covid 19. Οι ιατροί έκριναν αναγκαία την διακομιδή του σε νοσοκομείο των Αθηνών στο οποίο περιθάλπτεται. Τα μέλη της οικογένειας του υποβλήθηκαν άμεσα σε εξετάσεις και βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό – καραντίνα μέχρι να βγούν τα αποτελέσματα.
Ήδη ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τους Κληρικούς και συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως να υποβληθούν άμεσα στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις για τον Covid 19.
Ως εκ τούτου, προτρέπονται όλοι οι Κληρικοί και πιστοί να εναρμονίζονται με τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα που εισηγήθηκε η Κυβέρνηση και οι ειδικοί επιστήμονες για την αναχαίτιση της λοιμικής νόσου. Όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα σας επισημαίνουμε την αναγκαιότητα χρήσης μάσκας εντός των ιερών ναών και την τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων. Είναι καθήκον όλων μας να διατηρήσουμε υγιή την Εκκλησία και την Κοινωνία μας».

Πηγή: trikalavoice.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *