«Λευκό ή άκυρο» η πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τη δεύτερη Κυριακή

«Δεν πρόκειται να δώσουμε λευκή επιταγή σε κανένα, θα μας βρουν απέναντί τους στη θέση της εργατικής – λαϊκής αντιπολίτευσης.», υποστηρίζεται μέσω της ανακοίνωσης της δημοτικής παράταξης για το Δήμο Φαρκαδόνας

Από τους πρώτους ηττημένους των αυτοδιοικητικών εκλογών για το Δήμο Φαρκαδόνας που λαμβάνουν σαφή θέση για τον επαναληπτικό γύρο της προσεχής Κυριακής, ανάμεσα στους δύο μονομάχους, Γιάννη Σακελλαρίου και Μιχάλη Μπαγιώτη, είναι η επικεφαλής του συνδυασμού «Λαική Συσπείρωση» κα Ευαγγελία Στεργίου.

Πρώτη υποψήφια-ος που ουσιαστικά ξεκαθαρίζει δημόσια τη θέση για την πρόταση της παράταξης απέναντι στο δεύτερο γύρο.

Η επικεφαλής του συνδυασμού με δήλωσή της υποστηρίζει ότι η πρόταση της παράταξης για το δεύτερο γύρο είναι «λευκό ή άκυρο».

«Τώρα στο β΄ γύρο των εκλογών, δεν θα υποκύψουμε στο δίλημμα ποιος είναι το «μικρότερο κακό». Το έχουμε δοκιμάσει επανειλημμένα κι έχει αποδειχθεί πάντα ότι, το εμφανιζόμενο μικρότερο κακό είναι είτε εξίσου, είτε ακόμα και χειρότερο από το προηγούμενο κακό. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας με οποιονδήποτε τρόπο στην κάλπη (λευκό ή άκυρο). Δεν πρόκειται να δώσουμε λευκή επιταγή σε κανένα, θα μας βρουν απέναντί τους στη θέση της εργατικής – λαϊκής αντιπολίτευσης.», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έχει αναλυτικά ως έξης:

«Ευχαριστούμε και χαιρετίζουμε όσες και όσους στήριξαν με την ψήφο τους την “Λαϊκή Συσπείρωση” στο δήμο Φαρκαδόνας στις δημοτικές εκλογές. Ιδιαίτερα όσους έκαναν το βήμα πρώτη φορά αλλά και τις νέες και τους νέους που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στη “Λαϊκή Συσπείρωση”, το ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΚΚΕ και στο δήμο μας. Όλοι αυτοί έκαναν το βήμα σε μια περίοδο που και οι τοπικές εκλογές, όπως και οι άλλες στην Ευρωβουλή και την Περιφέρεια, πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα τεχνητής πόλωσης, εκβιασμών και ψεύτικων υποσχέσεων. Με τη στήριξη όλου αυτού του κόσμου, το ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” καταγράφεται ως σημαντική δύναμη στο Δήμο μας.

Αρκετοί περισσότεροι ήταν αυτοί με τους οποίους συζητήσαμε, ανταλλάξαμε απόψεις, αντιμετώπισαν θετικά τα όσα αναδείξαμε και την προεκλογική περίοδο, αλλά δεν πήραν την τελική απόφαση στήριξης της “Λαϊκής Συσπείρωσης”. Μπορούμε όμως το επόμενο διάστημα να συναντηθούμε στους αγώνες και τις διεκδικήσεις, αυτός άλλωστε είναι και ο μοναδικός ελπιδοφόρος δρόμος για να αλλάξουν τα πράγματα.

Την επόμενη μέρα των εκλογών, τα σημαντικά προβλήματα, οι μεγάλες ελλείψεις σε κρίσιμα έργα και υποδομές στο δήμο μας, οι ελαστικές – ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, η εμπορευματοποίηση υπηρεσιών είναι όλα τους παρόντα. Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι ο συσχετισμός δυνάμεων παραμένει πολύ αρνητικός, ότι σε πλατιά λαϊκά στρώματα κυριαρχούν οι μειωμένες απαιτήσεις, η ηττοπάθεια και η μοιρολατρία. Εμείς όμως δεν γονατίζουμε. Η δύναμη που μας έδωσαν οι μισθωτοί του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, οι μικροί επαγγελματίες, μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες, οι άνεργοι, θα κατατεθεί από σήμερα κιόλας στον αγώνα για να εμποδιστεί η αντιλαϊκή πολιτική, για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των αγροτών όλων όσοι υποφέρουν. Για να πάρουν ανάσες τα λαϊκά στρώματα, στην κατεύθυνση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών του λαού. Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι, εκλεγμένοι με την “Λαϊκή Συσπείρωση” θα έχουν τη δική τους συμβολή στην ανάδειξη των προβλημάτων, στη διεκδίκηση λύσεων και διατύπωση προτάσεων για όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Τώρα στο β΄ γύρο των εκλογών, δεν θα υποκύψουμε στο δίλημμα ποιος είναι το “μικρότερο κακό”. Το έχουμε δοκιμάσει επανειλημμένα κι έχει αποδειχθεί πάντα ότι, το εμφανιζόμενο μικρότερο κακό είναι είτε εξίσου, είτε ακόμα και χειρότερο από το προηγούμενο κακό. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας με οποιονδήποτε τρόπο στην κάλπη (λευκό ή άκυρο). Δεν πρόκειται να δώσουμε λευκή επιταγή σε κανένα, θα μας βρουν απέναντί τους στη θέση της εργατικής – λαϊκής αντιπολίτευσης.

Καλούμε όλους αυτούς που μας παρακολουθούν, στέκονται πολύ πιο θετικά απέναντι στο ΚΚΕ και την Λαϊκή Συσπείρωση και δίστασαν, δεν έκαναν το βήμα, ψήφισαν με «κρύα καρδιά» αντιπάλους του λαού, να δώσουν στις εθνικές εκλογές, ένα ηχηρό μήνυμα, να ενισχύσουν το ΚΚΕ. Αυτή είναι και η μόνη κερδισμένη ψήφος για τον λαό.».