Μαχητικά κατά της αξιολόγησης κινούνται οι Τρικαλινοί εκπαιδευτικοί

Με τριήμερη στάση εργασίας  αρχής γενομένης από σήμερα έως την Παρασκευή από 13:15 – 14:00 μ.μ. έτσι ώστε να απέχουν από την ειδική συνεδρίαση

Μαχητικά κατά τις αξιολόγησης κινούνται τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων. Καλούν τους διευθυντές των σχολικών μονάδων του νομού να μην προχωρήσουν να μην προχωρήσουν σε ειδικές συνεδριάσεις για τον συλλογικό προγραμματισμό, την εσωτερική κι εξωτερική αξιολόγηση σχολικών μονάδων όπως προβλέπεται από την υπ’ αρ. 108906/ΓΔ4/10-9-2021 Υ.Α., καθώς μετά την ολομέλεια των προέδρων που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα, αναμένεται νέα ανακοίνωση της Δ.Ο.Ε.

Παράλληλα το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Π.Ε. Τρικάλων ζητά από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να συνεχίσει ανυποχώρητα τον αγώνα κατά των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων αλλά και των συμπτύξεων τμημάτων που έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των προσλήψεων στο δημόσιο σχολείο.

Σε σχέση με το θέμα του συλλογικού προγραμματισμού, εσωτερικής κι εξωτερικής αξιολόγησης σχολικών μονάδων υπενθυμίζουμε ότι σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 8 του ΦΕΚ 1340/2002 (καθηκοντολόγιο) αλλά και το άρθρο 14 παρ.2 του ν.2690/1999 (κώδικας διοικητικής διαδικασίας) η πρόσκληση για τη συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων πρέπει να γνωστοποιηθεί στους εκπαιδευτικούς δύο ημέρες πριν τη συνεδρίαση. Με αφορμή το γεγονός ότι η απόφαση του εφετείου δεν έχει επιδοθεί ακόμη στις ομοσπονδίες και η προθεσμία για την καταχώριση στην σχετική πλατφόρμα παρατείνεται ως τις 12/11/21, το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Τρικάλων καλεί τους διευθυντές να μην προχωρήσουν ακόμη σε πρόσκληση για ειδική συνεδρίαση .

Σε περίπτωση που, παρά την προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία, κληθούν συνάδελφοι σε συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων την Τρίτη, την Τετάρτη και την Παρασκευή, ο Σ.Ε.Π.Ε. Τρικάλων θα τους καλύψει προκηρύσσοντας από σήμερα για Τρίτη, 26/10/21, Τετάρτη 27/10/21 και Παρασκευή 29/10/21 στάση εργασίας από 13:15 – 14:00 έτσι ώστε να απέχουν από την ειδική συνεδρίαση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *